• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2011 Amposta trasllada el recinte de festes a la vora del riu i fa gratuït el ball (nota de premsa)

Amposta trasllada el recinte de festes a la vora del riu i fa gratuït el ball (nota de premsa)

El recinte de festes estarà a la vora del riu Ebre (antigues piscines), amb accés gratuït. Teresita «la madrina» serà la pregonera. La ballada de sardanes es farà a la nova plaça del Mercat i al parc de Xibibecs hi haurà cine a la fresca. Hi haurà novetats a la vestits de paper i al dia jove.

publicat el 18/07/2011

Les Festes Majors d’Amposta, que s’iniciaran el dissabte dia 13 d’agost han incorporat canvis importants respecte el model que es venia celebrant en els darrers anys. El canvi més important és el trasllat de tot el recinte de festes que fins ara estava ubicat a la vora del Pavelló Firal per un espai a la vora del riu Ebre, on estaven les antigues piscines municipals i just a la vora de la plaça de Fidel on se celebrava antigament el ball.

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha explicat que amb aquesta iniciativa es pretén, a més de poder gaudir del millor rerefons possible per celebrar les nits de festes amb el riu i el Pont Penjant il·luminat, apropar al ball al centre de la ciutat i revitalitzar-lo com a zona d’oci durant les festes.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > Amposta trasllada el recinte de festes a la vora del riu i fa gratuït el ball (nota de premsa)L’Alcalde d’Amposta, Manel Ferré; i la regidora de cultura, Marimar Panisello, a la roda de premsa.


A més del canvi d’ubicació, cal destacar que l’accés al ball serà gratuït i que es rebaixen considerablement els preus de les taules i cadires de manera que l’abonament amb taula i cadires per totes les festes passa de 160 a 100 euros i l’abonament individual amb cadira reservada per a tots els espectacles és de 20 euros. L’alcalde ha afirmat que aquesta és una experiència que es volia fer “perquè estem vivint moments molt difícils econòmicament i els ampostins es mereixen poder accedir a tots els actes que es realitzen durant aquests deu dies de festa major”. En ser el primer cop que es realitza el ball en aquest espai, s’ha hagut de treballar molt la proposta, així ho ha explicat la regidora de Festes, Mar Panisello, que ha reiterat que “no és una decisió presa de la nit al dia, ho hem hagut de treballar molt i l’objectiu és donar vida al centre de la ciutat, que tots els ampostins puguin anar-hi passejant i que així també hi hagi més activitat als bars i restaurants del centre de la ciutat”.

També en referència als espais on es desenvoluparan els actes de les festes, s’han buscat altres ubicacions importants per tal de celebrar activitats en diversos punts de la ciutat com la plaça del Mercat, que tot i que encara no estarà totalment acabada, sí que estarà en condicions d’acollir la ballada de sardanes i el parc dels Xiribecs on hi haurà cinema a la fresca aprofitant l’auditori a l’aire lliure de què disposa el Parc i on hi caben unes 1.000 persones.

D’altra banda, també s’ha anunciat ja qui serà la pregonera de les Festes d’aquest d’any que, com en anys anteriors és una persona ben coneguda d’Amposta. En aquest cas, el pregó anirà a càrrec de Teresa Ferré Porres, més coneguda entre els ampostins com “Teresita la Madrina”. Teresa Ferré ha acumulat 45 anys de tasca professional com a llevadora i ha ajudat a néixer a centenars d’ampostins de diverses generacions.

Altres novetats que es preparen en el programa afecten a la desfilada dels Vestits de Paper que, segons ha anunciat la regidora “estarà plena de sorpreses que no volem avançar tot i que volem que la mateixa desfilada ja sigui per sí sola un espectacle”, a més de noves activitats el dia del Jove.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > Amposta trasllada el recinte de festes a la vora del riu i fa gratuït el ball (nota de premsa)Cartell dissenyat per Carme Pons (Esardi, Escola d’Art i Disseny)

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament