• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2018 El ple aprova una modificació pressupostària de prop de dos milions d’euros

El ple aprova una modificació pressupostària de prop de dos milions d’euros

Inclou 200.000 € per a la rehabilitació de l’església del Poble Nou, 60.000 euros per a Plans d’Ocupació Local o prop de 300.000 euros per a la reparació del sostre i terra del pavelló poliesportiu, entre d’altres

publicat el 31/07/2018

200.000 euros per a la rehabilitació església Poble Nou; 500.000 euros per a obres d’adequació dels espais verds de la ciutat; 120.000 euros per al desplegament de la fibra òptica; 60.000 euros per a Plans d’Ocupació Local; 294.000 euros per a la reparació del sostre i terra del pavelló poliesportiu o 40.000 euros per a conservació de vies públiques i 40.000 per a la xarxa d’aigües i clavegueres. Són algunes de les actuacions que inclou la modificació de pressupost de prop de dos milions d’euros que va aprovar el ple ordinari del dilluns, amb l’abstenció de la regidora no adscrita Rosita Pertegaz, del grup municipal de PxC i el grup municipal del PSC, el vot en contra del grup Convergència i Unió i el vot a favor de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta.

Tot i que els grups de l’oposició van acusar l’equip de govern d’improvisar, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, va exposar que "aquesta gran modificació no és fruit de la improvisació; ho tenim tot planificat". "Sabíem que ho havíem de fer des de principis d’any; perquè fem sempre un pressupost de sortida sense trencar la regla de la despesa", va recordar l’alcalde. "Es tracta d’una modificació que inclou actuacions que van a parar a tots els àmbits de la ciutat", defensa Tomàs.


Licitació de la neteja

El ple de juliol també va donar llum verd (amb l’abstenció de CiU, PSC i la regidora no adscrita, el vot en contra de PxC, i el vot a favor de l’equip de govern) de la licitació de neteja viària i manteniment dels espais verds del municipi: una licitació a cinc anys per 1,2 milions d’euros anuals que externalitza completament la neteja de la via pública i el manteniment de les zones verdes. "El que volem és reordenar la situació actual en què un 60% de la neteja la fan empreses externes i la resta ho fem amb recursos interns", va argumentar l’alcalde, "i ho farem per poder donar el millor servei a la ciutat". Els grups a l’oposició van recriminar a l’equip de govern no haver disposat de suficient temps per a estudiar el plec de clàusules de la licitació ni haver pogut fer aportacions. Un fet que l’alcalde va excusar assenyalant que eren unes clàusules completament tècniques, reconeixent que segurament "en aquest punt es podrien haver pogut fer millor les coses".


Mocions

El ple de dilluns va debatre fins a cinc propostes dels grups municipals. En va aprovar tres per unanimitat: la d’Esquerra d’Amposta per fer un reconeixement als ampostins deportats als camps d’extermini nazi; i les del PSC per fer un reconeixement als pastors de ramats d’Amposta i per participar activament de la setmana Europea de la Mobilitat que se celebra al setembre. També va tirar endavant la moció d’Esquerra d’Amposta sobre Mesures per a l’aplicació de la regla de la despesa a les entitats locals. L’única proposta que no va tirar endavant va ser la del grup municipal PxC per Contractar un enginyer elèctric i un aparellador o arquitecte.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament