• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2018 El paper de les dones en la dinamització cultural, eix central del Dia Internacional de les Dones a Amposta

El paper de les dones en la dinamització cultural, eix central del Dia Internacional de les Dones a Amposta

S’ha programat també una exposició al Museu Terres de l’Ebre sobre ’Dones: ficcions i realitat’, una xerrada sobre la violència de gènere i una sobre quotes de paritat

publicat el 06/03/2018

El paper de les dones en la cultura protagonitzarà l’acte central del Dia Internacional de la Dona a Amposta. Serà el divendres 9 de març quan l’escriptora i professora de la facultat de Biblioteconomia de la Universitat de Barcelona, Assumpció Estivill, imparteixi la xerrada ’Les dones com a dinamitzadores de la vida cultural. Recuperació de la memòria història de l’Escola de Bibliotecàries’. Aquesta conferència formarà part de l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament d’Amposta i el Consell Comarcal del Montsià i es realitzarà al Museu Terres de l’Ebre a partir de les 19 h. A aquest acte també hi participaran dues bibliotecàries de la comarca del Montsià. Finalment, també es farà lectura del manifest.

Aquest, però, no serà l’únic acte que es realitzarà a Amposta en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. El dia 8 de març, a les 19,30, al vestíbul del Museu Terres de l’Ebre s’inaugura l’exposició ’Dones: ficicons i realitats’, una mostra que es podrà visitar fins l’1 d’abril. D’altra banda, el dia 10 de març, a les 20:30 h. la companyia Jove Marau tornarà a portar l’espectacle de dansa E.V.A. al Teatre de la Lira Ampostina. Els 10 euros d’entrada es destinaran a programes d’ajut a les dones.

El 15 i el 22 de març, al Museu Terres de l’Ebre es realitzaran dues xerrades-col·loqui dins el cicle ’Trencant mites sobre la desigualtat de gènere a l’Europa del segle XXI, un cicle que vol abordar l’estat actual de la igualtat de gènere en els diversos àmbits: social, jurídic, econòmic, laboral,... En concret, el 15 de març, la professora de Dret Públic a la URV i especialista en Dret Constitucional i Europeu, Neus Oliveras, impartirà la conferència ’La violència de gènere no és un tema de dones’. I el dia 22, també la professora Oliveras donarà la conferència ’Dones als llocs de decisió. Quotes sí, quotes no’.

Un altre acte, que s’ha traslladat al 15 de març per no coincidir amb l’aturada convocada pels sindicats el dia 8, implicarà els alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Ramon Berenguer IV. Serà la descoberta d’un mural al mur del camp de futbol pintat per aquests alumnes.

Finalment, tot i que ja a l’abril, el 13 d’abril, a les 20:30 h., a la Lira Ampostina, hi haurà la representació de l’obra ’La senyoreta de l’escala’ a càrrec de la companyia Terratrèmol Produccions.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament