• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2018 La novena edició del FangoFest projectarà una vuitantena de curts i pel·lícules de cinema fantàstic, terror i gore

La novena edició del FangoFest projectarà una vuitantena de curts i pel·lícules de cinema fantàstic, terror i gore

El actor Saturnino García, amb un premi Goya, serà el convidat d’honor que rebrà el premi honorífic del Festival, Lo Pont de l’Infern. El Festival serà del 7 al 9 de setembre a la Lira Ampostina.

publicat el 29/08/2018

Els actors Saturnino García, Jordi Sánchez, Lluvia Rojo i Adrián Lastra són els noms mediàtics que visitaran Amposta en el marc del XI FangoFest Amposta, Festival Internacional de Cinema Fantàstic, Terror i Gore, que tindrà lloc a la capital del Montsià entre el 7 i el 9 de setembre i que projectarà més de 80 curtmetratges i pel·lícules. Aquest dimecres al matí, l’alma mater del FangoFest, Jacint Espuny, acompanyat de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i de la regidora d’Ensenyament i Cultura, Inés Martí, han presentat els detalls d’aquesta novena edició que enguany presenta algunes novetats.

Per una banda, s’entregarà el premi honorífic del Festival, lo Pont de l’Infern, per al guanyador d’un Goya, Saturnino García, en reconeixement "a la seva llarga trajectòria cinematogràfica", en paraules d’Espuny. Entre els treballs de l’actor hi figuren Justino, un asesino de la tercera edat, amb la qual va guanyar el Goya, Acción mutante, Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto, El día de la bestia, Marujas asesinas o La mujer más fea del mundo. Saturnino García serà entrevistat per Diego López, membre del comitè de programació del Festival de Cinema de Sitges.

Un altre dels punts destacats de la novena edició del FangoFest, tal i com destaca el seu impulsor, és la secció Maledictis, dedicada a joves promeses que estrenen per primer cop un curt en pantalla gran. "Només Sitges inclou una secció per a creadors amateurs", diu Espuny, "nosaltres volem continuar apostant per donar aquest espai per a promeses". "A més, enguany, tenim set curts de creadors de diferents punts de les Terres de l’Ebre", diu Espuny, "estem creant escola".

Del programa intens de tres dies, en què es projectaran curts amateurs i professionals de tot l’Estat espanyol i "també d’internacionals per mostrar com és el cinema de terror a altres països", Espuny en destaca un altre plat fort: l’estrena a l’Estat espanyol, després d’estrenar-se a Bèlgica i França, de la pel·lícula Conducta anima, "un thriller gore d’un director amateur, sense pressupost però amb actors de renom com Jordi Sánchez (Plats Bruts, La que se avecina) Lluvia Rojo (Cuéntame como pasó, Hospital Central) i Adrián Lastra (Velvet, Fuga de Cerebros)". Serà dissabte 8 a les 19:00 h. Tot seguit hi haurà una xerrada amb els actors i el directors.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha agraït a Espuny tota la tasca desinteressada que fa per organitzar el FangoFest. "Aquest festival ja s’ha fet una marca pròpia i converteix Amposta en pol d’atracció de gent interessada per aquest tipus de cinema", ha dit l’alcalde. "Intentem sempre estar al costat de tota aquella gent que fa coses interessants per a Amposta, com el cas del FangoFest", ha afegit.

El FangoFest, Festival Internacional de Cinema Fantàstic, Terror i Gore, forma part del Terror Arreu de Catalunya (TAC), una entitat que aglutina fins a 9 festivals de cinema de gènere de tot el país. "Som els únics de la demarcació de Tarragona", destaca Espuny.

PROGRAMA

Descarregar PDF

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament