• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2018 El PSC d’Amposta demana a l’Ajuntament que impulsi un canvi de model energètic basat en energies renovables

El PSC d’Amposta demana a l’Ajuntament que impulsi un canvi de model energètic basat en energies renovables

El portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Amposta, Francesc Miró, ha explicat aquest dimecres que el grup socialista presentarà una moció per demanar al consistori que estudiï la viabilitat tècnica i jurídica per crear una comercialitzadora pública d’energia

publicat el 24/01/2018

El portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Amposta, Francesc Miró, ha explicat aquest dimecres que el grup socialista presentarà una moció per demanar al consistori que estudiï la viabilitat tècnica i jurídica per crear una comercialitzadora pública d’energia elèctrica renovable.

"Ha arribat el moment de reivindicar qüestions fonamentals sobre el proveïment d’un bé bàsic com és l’electricitat" ha explicitat Miró. En conseqüència, és necessari que es promogui un canvi del model energètic des de les Institucions, que posi l’energia en mans de la ciutadania, que asseguri uns mínims vitals i que al mateix temps eviti el malbaratament energètic, i iniciï el canvi de model cap a un sistema energètic net i autònom basat en l’estalvi, l’eficiència, i les energies renovables.

L’objectiu d’aquesta comercialitzadora és obtenir la sobirania elèctrica, gestionar de forma integrada la generació elèctrica de fonts renovables i que permeti donar o cedir els excedents d’energia que es produeixin a les instal·lacions municipals d’autoconsum per garantir el subministrament a tots els col·lectius amb situació de pobresa energètica. Des del grup socialista entenem que la municipalització d’aquest eix estratègic permetrà consolidar una funció social i lluitar amb eficiència contra la pobresa energètica, i alhora comercialitzar els excedents de consum en les llars.

Al mateix temps aquesta comercialitzadora municipal haurà de comprometre’s a revertir els beneficis que s’obtinguin en programes de promoció de l’estalvi, l’eficiència energètica i les energies renovables.
A més, aquest model no contempla només generació i venda d’energia, sinó models de servei a la ciutadania, d’edificacions amb consums energètics gairebé nuls i amb zero emissions que respectin l’entorn, per això els socialistes d’Amposta volem que es creï un punt d’assessorament energètic que ofereixi serveis energètics integrals.

Considerem de vital importància actuar sobre equipaments municipals per tal d’aconseguir un estalvi d’energia i d’emissions. Al mateix temps, les actuacions en edificis municipals són una eina clau per a la promoció de mesures d’estalvi i d’eficiència energètica, pel seu caire exemplificador davant de la ciutadania. Que l’adhesió al Pacte d’alcaldes i alcaldesses per treballar en la lluita contra el canvi climàtic tingui sentit i que estigui ple de contingut per als pròxims anys, pensant en l’horitzó 2030.

Per això creem necessari generar un Districte 100% renovable i amb zero emissions. Que podria situar-se al voltant de tots els equipaments concentrats a la zona dels XIRIBECS, instal·lant a les cobertes dels edificis municipals sistemes de generació elèctrica solar fotovoltaica i pèrgoles generadores d’energia al parc dels Xiribecs. Aquest districte hauria d’estar ben definit en les estratègies del PAES i podria comptar amb finançament Europeu a través dels Fons FEDER, ha argumentat Francesc Miró.

El nostre plantejament no té sols un enfocament exclusiu d’autoconsum, és un plantejament que hauria de contemplar que aquest districte pugui servir com a guia per a les estratègies ampliables gradualment al conjunt de la ciutat des de l’experiència pròpia, experiència contrastada, solvent i coherent. El nostre objectiu és clar, proposar allò que és bo per Amposta.
D’altra banda el grup socialista presentarà una moció per exigir a la Generalitat l’abonament del deute pendent de les escoles bressol d’Amposta.

La regidora Anna Tomàs ha reblat: "Instem al Govern de la Generalitat de Catalunya que d’acord amb la sentència del TSJC retorni el deute contret i pendent d’abonar per la gestió del servei de les escoles bressols a Amposta, que tot i no plantejar-li amb anterioritat cap recurs directe per la via judicial des d’aquest consistori al Govern de la Generalitat, sí que hi ha pendent un deute per aquesta gestió pels mateixos cursos escolars del 2012 a 2015, i que preveu aquesta sentència."

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament