• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2018 Convocada la quinzena edició de la Biennal d’Art

Convocada la quinzena edició de la Biennal d’Art

Fins l’1 de maig es poden presentar les propostes artístiques

publicat el 12/03/2018

La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM) ha anat evolucionant al llarg de les catorze edicions anteriors (1989-2016) com un potent aparador de la creació emergent del país, consolidant-se com un vertader i potent termòstat de l’activitat artística a nivell estatal respecte a la creació contemporània, així com mesurant la temperatura de les diferents orientacions artístiques i conceptuals que guanyen protagonisme des dels diferents àmbits creatius, combinant artistes emergents i consolidats i aglutinant propostes d’alt nivell i noms de trajectòria reconeguda. Amb la integració en Lo Pati iniciada en l’edició 2012, la BIAM se reforça i es creix, enfortint los vincles creats entre el Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i el teixit artístic, apropiant-se d’una posició sòlida i instaurant-se en un espai de referència, per convertir-se en un dels certàmens més importants del panorama català i estatal.

Com a certamen clau dins del circuit artístic nacional, engegat lo 1989, al llarg d’estes 14 edicions han passat artistes com Susy Gómez, Javier Peñafiel, Raquel Friera, Marc Vives, Luis Guerra, Diana Rovira, Xavier Ristol, Pablo Bellot, Rafael G. Bianchi, Nuria Güell, Ian Waelder o Anna Dot, entre molts altres; i crítics i curadors com David Armengol, Sabel Gavaldón, Gerardo Peral, Amanda Cuesta, Montse Badia, Carles Guerra, David G. Torres, Martí Peran, Manel Clot, Carles Duran, Frederic Montornés, Cèlia del Diego, Oriol Fontdevila, Florenci Guntin o Ferran Barenblit.

En la edició 2016, l’exposició va presentar una selecció d’obra de 13 artistes (Ariadna Parreu, Avelino Sala, Dani Montlleó, Fermín Jimenez Landa, Gonzalo Elvira, Ian Waelder, Jonathan Millán, Levi Orta, Luis Guerra, Marc Serra, María García, Núria Güell, Vanessa Pey) d’entre els 150 participants que van acollir-se a la convocatòria. Lo jurat, format per David G. Torres, Gerardo Peral, Sabel Gavaldón i Vanessa H. Sánchez, va premiar "El lago de los cisnes" de Fermín Jimenez Landa.

En esta quinzena edició lo jurat estarà format per Joan Canela (curador independent, cofundador de BAR Project), Nuria Enguita (Directora de Bombas Gens Centre d’Art), Alexandra Laudo (Crítica d’art i comissària independent) i Martí Manen (comissari independent i crític d’art). La convocatòria de la BIAM 2018 està oberta a tots los artistes amb residència en l’àmbit estatal i està dotada amb 4.000 €, i el termini acaba l’1 de maig de 2018. Podeu descarregar-vos les bases al link de l’esquerra.

Més informació, aquí

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament