• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2018 El Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre estrena nova imatge

El Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre estrena nova imatge

Creix el número d’esportistes i les modalitats esportives que fan estades d’entrenament i concentracions al CTE Terres de l’Ebre

publicat el 05/09/2018

Un Delta de l’Ebre de línies rectes, que també evoca un esportista acompanyat de les sigles CTE (Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre). És la nova imatge del Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre, ubicat a Amposta, "l’únic que hi ha a la demarcació de Tarragona, i un dels nou de tot el país", en paraules de l’alcalde, Adam Tomàs, qui ha comparegut acompanyat del regidor d’Esports, Marc Fornós, i del director del CTE Terres de l’Ebre, Ignasi Fàbregues per presentar aquesta nova imatge i també fer balanç de l’activitat del Centre. "Modernitzem la imatge, la fem més minimalista i també la diferenciem de la imatge corporativa de l’àrea d’Esports", ha apuntat l’alcalde. "I incorporem l’element del Delta de l’Ebre perquè és on està ubicat el CTE Terres de l’Ebre i és un dels nostres principals distintius, el nostre entorn", ha dit el regidor d’Esports.

"El Centre de Tecnificació està agafant un volum d’activitat molt important, cada cop hi ha més concentracions d’esportistes", ha assenyalat l’alcalde, que ha aprofitat la presentació de la nova imatge per a fer balanç de l’activitat del centre. "La tendència que estem vivint és a l’alça", ha afegit el regidor d’Esports, "tant pel que fa al nombre dels esportistes com a la diversitat de modalitats esportives que fan estades". Ha aportat algunes dades. El curs 2016-2017 van concentrar-se més de 510 esportistes en les diferents estades externes al centre; el curs 2017-2018 aquesta xifra superarà els 630. "La tendència és anar augmentant aquest nombre i augmentar el número total de concentracions, facilitant a grups, clubs i entitats esportives que facin concentracions de cap de setmana o en períodes festius i vacacionals", afegeix.

Equips nacionals d’arreu del món acudeixen al CTE-TE a entrenar. El rem i l’esgrima són, segurament, els dos esports que més esportistes atrauen. Només a tall d’exemple, l’equip olímpic de rem de Xile va preparar la seva participació als jocs de Río a Amposta o les actuals campiones olímpiques d’esgrima es concentren a la capital del Montsià de forma habitual. Però no són els únics: equips de rem nacionals i universitaris dels Estats Units, d’Anglaterra o d’Alemanya aprofiten el riu Ebre i la climatologia per venir a la ciutat a entrenar durant els mesos d’hivern. I la qualitat de la sala d’esgrima fa que tiradors i tiradores de la Xina, Itàlia, Brasil, Kuwait, Egipte, França, Hongria o Bèlgica, entre molts altres, organitzen estades amb entrenadors de renom a Amposta.

Actualment el CTE Terres de l’Ebre compta amb cinc modalitat tecnificades (rem, handbol femení, esgrima, atletisme i natació) amb més d’una setantena d’esportistes amb una beca d’Alt Rendiment Català. D’aquests, la gran part cursen estudis a l’Institut de Tecnificació Esportiva. El CTE Terres de l’Ebre està avalat pel Consejo Superior de Deportes (CSD) com a Centre de Tecnificació Multidisciplinar de Catalunya. Compta amb un conjunt d’instal·lacions de primer nivell: una piscina descoberta amb 4 carrils de 50 metres i piscina coberta amb 8 carrers de 25 metres; un dels millors pavellons d’esgrima del sud d’Europa amb 17 pistes electròniques; una pista d’atletisme homologada de 8 pistes de 400 metres; un pavelló d’esports amb pista triple 44x23; un camp de futbol de tercera generació amb gespa artificial; un centre de tecnificació multidisciplinar; una residència d’estudiants amb capacitat per a una quarantena de persones i un institut de tecnificació que ofereix educació secundària, batxillerat i cicles formatius d’esports adaptada a esports de tecnificació.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament