• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2018 Amposta se suma al protocol de l’abordatge contra les agressions sexistes en el marc de les Festes Majors amb la campanya ’Amposta amb respecte’

Amposta se suma al protocol de l’abordatge contra les agressions sexistes en el marc de les Festes Majors amb la campanya ’Amposta amb respecte’

Al concert de Els Amics de les Arts (dimecres 15) i de Roba estesa (diumenge 19) hi haurà un Punt Lila d’informació

publicat el 07/08/2018

Amposta amb respecte. Aquest és l’eslògan principal de la campanya que ha engegat l’Ajuntament d’Amposta coincidint amb les Festes Majors 2018 amb l’objectiu de lluitar contra les agressions sexistes i de violències sexuals en espais públics d’oci i festius. Es tracta d’una de les primeres accions que es duran a terme en el marc de les accions que s’emprendran des del consistori ampostí dins del protocol contra la violència masclista. "Des de l’administració pública tenim l’obligació de fer al màxim possible per conscienciar a la ciutadania de la necessitat de lluitar contra aquesta xacra", diu l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot assenyalant que es tracta d’un tema transversal i que "cal implicar a tothom".

A més d’una campanya en xarxes socials i en diferents espais públics per difondre aquest eslògan i altres missatges com Només un sí és un sí, Un no és un no, Beure massa no és excusa o Estem estrets, no em toquis, l’Ajuntament ha preparat 6.500 gots de plàstic reutilitzables amb aquest missatge, que es vendran a un euro durant el concert d’Amics de les Arts, el dimecres 15 d’agost. També s’habilitaran dos punts lila, un al concert dels Amics de les Arts i l’altre al concert de final de festes amb Roba Estesa (diumenge 19 d’agost). "El punt lila és un estand informatiu, un espai visible que funcionarà com a eina informativa, de visibilització, sensibilització i prevenció cap a les diferents manifestacions de violències sexuals", explica la regidora de Sanitat i Serveis Socials, Susanna Sancho, qui també assenyala que serà un punt d’assessorament per a possibles víctimes d’aquest tipus d’agressions sexistes.

També en el marc del protocol d’abordatge d’agressions sexistes i de violències sexual, s’instal·larà més il·luminació a l’entorn dels wc de la zona jove, hi haurà patrulles de Policia Local mixtes i també es treballarà amb l’empresa de seguretat sobre aquest tema. "A més a més, com ja vam començar a fer l’any passat, hem dissenyat el programa de Festes Majors pensant també amb la perspectiva de gènere, visibilitzant les aportacions de les dones", explica el regidor de Mitjans de Comunicació i Festes, Ramon Bel, tot assenyalant el concert de fi de festa de Roba Estesa o la primera trobada de versadors i versadores d’Amposta, que enguany està dedicada a la dona cantadora.

Malgrat que l’inici d’aquesta campanya serà coincidint amb les Festes Majors, la regidora de Sanitat i Serveis Socials destaca el fet que és només la fase inicial. "Crearem un grup de treball transversal per avançar amb la construcció d’una ciutat lliure d’agressions sexuals i amb tolerància zero davant qualsevol tipus de violència", clou. "I paral·lelament també farem formació destinada als professionals municipals en l’abordatge de la violència masclista i violències sexuals i una altra a les empreses d’oci per tal que sàpiguen actuar si es troben en situacions d’aquest tipus", afegeix.


Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament