• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2018 Alumnes de l’Institut Montsià fan acompanyament telefònic a persones majors que viuen soles

Alumnes de l’Institut Montsià fan acompanyament telefònic a persones majors que viuen soles

Es tracta del programa ’Bon dia, com estem?’ impulsat pels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta i l’Institut Montsià

publicat el 30/05/2018

‘Bon dia, com estem?’. Així han començat les converses que cada dimecres des del mes de febrer i fins aquest mes de maig han mantingut estudiants de segon curs del CFGM d’Atenció a les persones en situació de dependència de l’Institut Montsià amb trenta persones grans de més de 70 anys que viuen soles. Unes paraules que han servit per donar nom a aquest programa d’acompanyament que ha impulsat la regidoria de Sanitat i Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta conjuntament amb l’Institut Montsià i que ha acabat aquest dimecres 30 de maig amb un emotiva jornada en què els joves i la gent gran s’han conegut personalment.

El projecte ‘Bon dia, com estem?’ ha estat un servei d’acompanyament telefònic a aquestes trenta persones grans que viuen soles o que passen gran part del dia soles i que mantenien poc contacte amb altres persones, detectades pels Serveis Socials de l’Ajuntament. Els alumnes participants van efectuar trucades setmanals a aquestes persones amb l’objectiu de donar suport, seguretat, saber-se acompanyats i comprovar que les persones tenen un bon estat de salut i a la vegada crear un vincle i apropar el jovent a la generació de gent gran per enriquir-se mútuament.

D’altra banda, els 18 alumnes que han participat en aquesta jornada han pogut posa en pràctica de forma real una part dels objectius de la seva formació: atendre i tenir cura en la vida diària de persones i col·lectius amb especials necessitats de salut física, psíquica i social, fent ús de diferents eines i recursos.

El projecte va iniciar-se el mes de febrer, i finalitza aquest mes de maig, amb l’acabament del curs escolar, en una jornada lúdica en què joves i grans han pogut conèixer-se després de quatre mesos de trucades i converses. Donat que la valoració, tant per part de les professionals del centre educatiu com dels serveis socials, dels propis alumnes i dels avis, àvies i les seves famílies, ha estat molt satisfactòria, es preveu per al proper curs poder continuar oferint el servei, i ampliar-lo poc a poc a més població.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament