«Qui pensi que això de la Indústria 4.0 no va amb ell, pot perdre el tren.»
Matilde Villarroya, Directora General d´Indústria a la Generalitat de Catalunya

reduir font ampliar font

  • Vull crear una empresa
  • Programa de formació
  • Bonificacions noves activitats
  • Programa a les escoles


El Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà vuit projectes per impulsar la innovació a les Terres de l´Ebre amb una inversió global de 2,2M

El Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà l´execució del Projecte d´Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l´Ebre amb una inversió global de 2.228.694 euros, finançada al 50 per cent pels fons europeus de desenvolupament regional FEDER.

La institució comarcal ha convocat avui la primera reunió de treball amb tots els actors implicats per abordar aspectes relacionats en l´execució i la governança del PECT, així com punts normatius dels fons FEDER.

L´objectiu del PECT EbreBiosfera és ser l´eix vertebrador del creixement econòmic de les Terres de l´Ebre impulsant la competitivitat, la innovació i l´ocupació, i compta amb les següents entitats sòcies per a la seva execució: la Universitat Rovira i Virgili (URV), el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l´Ebre (COPATE), la Fundació Agroterritori, el Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya (CENFIM) i l´Ajuntament d´Amposta, que desenvoluparan un total de vuit projectes fins el 2020.

Els vuit projectes que integren el PECT EbreBiosfera són els següents:

 

Observatori socioambiental per a la transferència de dades, l´emprenedoria i l´autoavaluació - URV

Creació d´un Observatori Socioambiental com a instrument de recopilació, sistematització, anàlisi i prospecció d´indicadors socioambientals de les Terres de l´Ebre.

Simbiosi rural: banc de terres i de serveis agraris - COPATE

El sector agrari de les Terres de l´Ebre es caracteritza per una escassa concertació, per una elevada dispersió de les explotacions i per una baixa permeabilitat a la innovació, que dificulta l´adaptació a l´actual entorn competitiu. Aquest projecte proposa la creació d´un banc de terres per facilitar la concentració d´explotacions agràries, la creació d´un banc de serveis agraris i un observatori de la sequera.

Fitoderivats: innovació i cadena de valor agroforestal - COPATE

La biomassa forestal i l´agrícola constitueixen un valuós recurs energètic renovable que disminueix la dependència energètica externa i crea llocs de treball al mateix territori. Aquest projecte consisteix en crear un clúster publico-privat agroforestal a l´entorn de l´aprovisionament, transformació i subministrament de biomassa, de l´enginyeria, i de la instal·lació i manteniment d´equips tèrmics de biomassa. També contempla la creació d´un mapa de demanda i aprovisionament de bioenergia.

Rural Smart Energy - COPATE

Aquest projecte proposa posar les bases per implementar a les Terres de l´Ebre progressivament el model Smart Grid, en el qual tot consumidor potencial pot convertir-se en un productor energètic potencial.

Plataforma per l´impuls del sistema agroalimentari innovador (SAI) - Fundació Agroterritori

Es planteja com a objectiu optimitzar les oportunitats de rendibilitat econòmica i d´estratègia territorial des de la sostenibilitat i la qualitat ambiental.

Creació de dues plataformes generadores de competitivitat en el sector de l´hàbitat - CENFIM

La Plataforma acceleradora de l´Economia Circular (PaEC) vol facilitar l´adaptació de les empreses a un nou model econòmic productiu més eficaç, basat en l´optimització de l´ús de recursos i en mantenir en tot moment el valor màxim dels productes i recursos (reciclatge en cascada).

La Plataforma acceleradora de la Innovació en Producte (PaIP) té com a finalitat incrementar la competitivitat de les pimes que conformen el sector hàbitat mitjançant la potenciació de la innovació en producte.

Creació Fablab Terres de l´Ebre - Ajuntament d´Amposta

El Fablab (Fabrication Laboratory) s´ubicarà a l´edifici municipal del Sindicat d´Amposta i produirà objectes físics amb accessibilitat a maquinària de fabricació digital controlades per ordinador (impressores 3d, làser fresadores)  on podran accedir les start-ups i empreses per tal de crear els seus prototips, les escoles amb seus alumnes, les persones per a compartir experiències i coneixements, els inventors per a fer realitat els seus invents, etc. 

Plataforma d´Innovació EbreBiosfera - Universitat Rovira i Virgili

Aquest projecte planteja tres actuacions: la creació de l’EbreBiosfera Open Lab, una plataforma d’innovació oberta i espai col·laboratiu per impulsar la innovació a través de la interacció i l’intercanvi de coneixements entre els diversos agents del territori; l’Atracció de Talent, per donar empenta i coordinar accions en marxa que presenten diversos graus de maduració; i la implantació de l’oficina tècnica ‘Regió del Coneixement’, per donar suport a la cerca de finançament públic competitiu per a projectes d’R+D+I.

Coordinació del PECT EbreBiosfera – Consell comarcal del Baix Ebre

Coordinació i seguiment del PECT EbreBiosfera per aconseguir els objectius plantejats.

 Amposta Empresa >  > El Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà vuit projectes per impulsar la innovació a les Terres de l´Ebre amb una inversió global de 2,2M

 Ajuntament d´Amposta 

Catalunya emprèn Generalitat de Catalunya. Departament d´Empresa i Coneixement Fons Social Europeu 


Ajuntament d’Amposta (Indústria i Empresa) · Pl. de l´Ajuntament, 6, 3a planta · 43870 Amposta · Tel. 977 70 00 57 · Fax 977 70 41 32 · | empresa@amposta.cat
Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies