• Webs Municipals  

Vuitena Festa del Mercat a la Plaça

Article del mes de maig de 2016

publicat el 07/06/2016

Conta la història que fa 100 anys, hi havia un poble rodejat de camps d’arròs, d’horta, custodiat per una muntanya que s’anomenava Montsianell i acaronat per les aigües del riu Ebre.
Allí hi vivia gent treballadora, lluitadora, i amb il·lusió de poder veure en un futur el seu poble convertit en una gran ciutat, donant vida a fills i néts descendents d’aquells pagesos que es deixaren la pell dia a dia als seus camps.
Un bon dia de maig de 1908, l’aleshores alcalde del poble, Joan Palau , arribava pel riu amb la bona nova que el rei Alfons XIII els havia concedit el títol de ciutat: la molt honorable i lleial ciutat d’Amposta. A partir d’aquell moment, aquell poble de gent treballadora i lluitadora van començar a veure com, poc a poc, començava la transformació de convertir-se en la ciutat que sempre havien somiat per als seus descendents.
Cent anys després, un maig de 2008, des de l’equip de Convergència i Unió que llavors governava la ciutat, es va creure en la necessitat de fer un homenatge a aquells avantpassats que havien aconseguit aquella transformació. Un homenatge a totes aquelles persones que ens van ensenyar a lluitar, a defensar i, sobretot, a estimar les nostres terres, les nostres arrels.
Així retornem per uns dies al passat, així va néixer la “ Festa del mercat a la plaça” i així ens endinsem en aquells treballs que molts ni coneixíem, en aquells costums, aquelles situacions, aquells instants d’esbarjo..., recordant els vells balls, la vella música , i el més important: que la gent gran que encara recorda i els petits que ara descobreixen, ens unim tots perquè aquest homenatge sigui una esperança de futur, fent que la lluita dels nostres avantpassats no hagi estat en va, sinó que ara que estem passant temps durs, recordem la seva força, les seves iniciatives i la seva lluita i puguem, amb la mateixa empenta, tirar endavant la nostra ciutat, defensar la nostra cultura i fer que d’aquí a cent anys més se’ns continuï recordant com una ciutat lluitadora que defensa la seva història per damunt de tot. 

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament