• Webs Municipals  

Votem en contra dels pressupostos

Article del mes de gener de 2017

publicat el 29/01/2018

I vam fer-ho perquè ja portem tres anys de promeses que no es compleixen. El principal problema de la nostra ciutat és l’atur. No hi ha feina estable, hi ha molta feina precària i tempora. No tenim industries, empreses,… per donar cabuda a tots els aturats del municipi. Aquí no fan cua els empresaris per obrir nous negocis. El 2015, gràcies al nostre grup, vam tirar endavant uns incentius a la contractació, que Esquerra va destrossar i que han estat un fracàs. No s’ha fet la suficient difusió. Hi ha gent d’Amposta que ni ho coneix, com ho han de conèixer les empreses de la resta de Catalunya i d’Espanya. Les empreses no vindran a buscar-nos, nosaltres hem d’anar a buscar a les empreses. I no ho hem fet. A més a més, les condicions dels incentius, ajornant el pagament fins a tres anys, fan que no siguin gens atractius. Vam demanar-los-hi per activa i passiva que ho modifiquessin. Ens van fer cas? No.Si fent-ho tant malament, amb els incentius hem aconseguit que set aturats trobessin feina, que no podríem fer fent bé la feina?

Els hi hem proposta un nou ús per a l’antiga residència: que podríem arribar a un acord amb l’Associació Malalts de l’Alzheimer perquè fessin servir aquestes instal·lacions per donar cabuda a totes les persones que tenim en llista d’espera, unes 27, per al centre de dia. Ens diu que li sembla una proposta atractiva, que ho estudiaria, però acabarà sent un sí que es quedarà en res.

Hi ha moltes altres coses que són importants per a la ciutat i que l’equip de govern ignora. Una comissió per lluitar contra el bullying; donar beques a l’estudi en funció de la renda familiar i no en funció del resultat acadèmic com fem ara.

En definitiva, un seguit de mancances que ens demostren que l’equip de govern no té un pla a mig o llarg termini. Que es mou en funció del cicle electoral. Sí, com dèiem més amunt, ara en vénen, d’eleccions i per això l’equip de govern s’està afanant a prometre obres com el Casal del Jubilat, per després poder tallar la cinta. I potser això els funcionarà i tornaran a guanyar les eleccions. Però no hi ha projecte més enllà. La preocupació número 1 hauria de ser crear feina, feina i més feina. Però Esquerra d’Amposta només es dedica a repartir diners i fer festetes. Segurament som la ciutat que més en fa. Però no tenim projectes a 15-20 anys. I des del nostre grup lluitarem perquè això canvie.

Volem llibres i material escolar gratuït sí o sí

Des de Som Amposta no reuninciarem a crear un programa real de reutilització de llibres a l’escola com fan municipis com Premià de Dalt (té la meitat de població que Amposta) on actualment, amb només 140.000 euros, cap pare no ha de comprar cap llibre ni material d’escolar al seu fill. Crèiem que és del tot assumible i ho hem demostrat amb números.

Una alternativa gratis a l’aparcament proposat per Esquerra

Des de Som Amposta, els nostres tècnics han calculat que a un aparcament en bateria al carrer Cervantes (a la vora de l’Hospital Comarcal),a la mateixa distància que la proposta d’Esquerra, ens cabrien 30 cotxes, els mateixos que té previst Esquerra comprant l’edifici, tombant-lo i adequant-lo. Una opció que ens costarà més de 300.000 euros, segons l’equip de govern. La nostra proposta, en canvi, només ens costaria el pot de pintura, que el pagarem nosaltres, si cal. Els diners no cauen del cel, surten de les butxaques dels ciutadans. I hem de tenir la màxima cura, no gastar per gastar.

Sorea, el pitjor negoci que té la ciutat

No ens cansarem de repetir-ho tantes vegades com faci falta. Sorea és el pitjor negoci que hem tingut a aquesta ciutat. A través d’un veí ens hem assabentat d’una pràctica que es podria qualificar d’estafa. Quan aquesta empresa va guanyar la concessió del subministrament d’aigua a la ciutat, es va comprometre, en una de les clàusules del contracte, a fer front al cost que suposa canviar les canonades antigues de plom En canvi, ara ens assabentem que alguns veïns ho han pagat ells. Sorea els hi ha reclamat els diners i això és una estafa. Vam aprofitar el ple per fer arribar a tots els veïns de la ciutat que si ho fan, que no paguin, que els estan estafant diners. Nosaltres ens estem plantejant presentar una denúncia las jutjats contra aquestes pràctiques abusives i gansterils.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament