• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Plataforma per Catalunya (PXC) opina Volem que es financi el servei de teleassistència per a la gent gran

Volem que es financi el servei de teleassistència per a la gent gran

Article del mes de novembre de 2017

publicat el 29/11/2017

En el ple ordinari del mes d’octubre, celebrat el 30 d’octubre, el nostre grup municipal va presentar una moció -que va ser aprovada- per tal que es financi el servei de teleassistència a la gent gran amb discapacitat i/dependència i amb pocs recursos econòmics i es creï també un registre de totes aquestes persones que visquin soles. Aquest servei consisteix en la instal·lació d’un aparell molt senzill a l’habitatge de la persona usuària, connectat mitjançant telèfon a una central receptor amb la que es pot comunicar en cas d’urgència. També hi ha un penjoll o polsera que permet moure’s lliurement per la casa. És un servei que ha de millorar la qualitat de vida dels nostres avis i de les persones amb problemes de mobilitat i autonomia, facilitant-ne l’autonomia i garantint-ne la seva seguretat. És un servei permanent, funciona les 24 hores del dia dels 365 dies de l’any, i la seva finalitat és ajudar a la gent gran i/o persones dependents perquè puguin continuar vivint al seu domicili amb seguretat. Aquest servei, actualment té un cost de 25 euros al mes (300 euros a l’any). Per a persones amb pocs recursos, molts són avis amb pensions mínimes, és una quantia important que pot fer que no l’acabin contractant. És per això que hem demanat i així es va comprometre el plenari a fer- a convertir aquest servei en gratuït, sempre controlat a través de Serveis Socials. A més a més, en aquesta mateixa moció demanem de crear un registre actualitzat de totes les persones grans, amb discapacitat i/o dependència per poder tenir un control que ens permeti per vetllar per totes aquestes persones.

El frau d’ISS
També vam demanar a l’alcalde i al regidor si ja s’han reclamat a l’empresa responsable de la neteja de l’edició Biblioteca (ISS) les 4.000 hores (en temps o en diners) que ens van estafar. Recordem que l’Ajuntament va signar dos contractes per la mateixa feina i el nostre grup som els únics que ho vam veure i ho vam denunciar i vam poder-ho tirar enrere. 15.000 euros a l’any que estalviem als ciutadans d’Amposta. Ni un ni l’altre ens van contestar directament. Hi ha possibilitat de que se’ns passi el termini i no podrem reclamar-ho o també que no puguem reclamar-ho perquè l’empresa digui que es feina de l’Ajuntament assegurar-se que es compleix el contracte.

El bar del Parc dels Xiribecs
Al 2015 vam posar sobre la taula que el bar del Parc dels Xiribecs no pagava la llum des del 2012. La paguem tots els ciutadans. Des de que ho vam detectar amb el govern d’Esquerra ja acumulem prop de 20.000 euros (60.000 euros en total). Esquerra va triar la via administrativa mentre que nosaltres demanàvem acabar amb la concessió. Amb això ens hauríem estalviat aquests últims 20.000 euros. Però el que no és tolerable és que des de l’Ajuntament s’hagin pagat factures d’uns 600 euros contractant a aquest restaurant per fer un dinar de voluntaris. No ho permetrem.

El pediatra
Continuarem insistint que volem un pediatra sí o sí. De fet, ja fa més d’un any que hauríem pogut tenir-la un cap de setmana al mes. Tenim les proves d’això.

Continuem rebaixant impostos
Gràcies a la nostra proposta, perquè l’equip de govern ni se la plantejava, aconseguim rebaixar en un 10% l’impost de circulació a 2.260 camions i 5% a uns 8.420 turismes d’entre 8 a 16 cavalls fiscals. Això representa més de 75.000 euros entre els dos (gairebé 30.000 euros en camions i 45.000 en turismes) que aconseguim que es quedin a la butxaca dels ciutadans. També hem eliminat l’impost més injust que existia. A partir d’ara ja cap vidu o vídua o els fills que visquin a casa hauran de pagar quan rebin en herència la llar principal.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament