• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Plataforma per Catalunya (PXC) opina Volem gestionar la jardineria amb recursos propis

Volem gestionar la jardineria amb recursos propis

Article del mes de juliol de 2018

publicat el 26/07/2018

L’Ajuntament vol externalitzar la jardineria d’Amposta. És a dir, pagarem a una empresa privada perquè tingui cura dels parcs i jardins a la nostra ciutat. En teoria, sembla que no hi hagi d’haver cap problema. Què ens diu la pràctica? Que en la majoria dels casos, per no dir tots, les empreses que guanyen contractes amb l’ajuntament prometen de tot i a l’hora de la veritat no compleixen res. Ens enganyen. Tenim la prova en la neteja d’edificis públics, la neteja dels carrers, la piscina, la gestió de l’aigua, també amb la pròpia jardineria... En tots aquests casos ens han enganyat i en la majoria continuen enganyant-nos. Nosaltres pagant i reben un mal servei.

Quina solució defensem? Fer la gestió de la jardineria amb recursos propis. Els nostres experts ens diuen que amb quatre jardiners professionals i el material adequat (no el de joguina que té l’Ajuntament), podríem tenir uns parcs i jardins bonics i ben cuidats. No com ara que moltes zones fan pena de veure. Tenim l’exemple de St. Carles, amb recursos propis, tenen el tema de la jardineria molt ben cuidat. Cal seguir els models d’èxit i no repetir una vegada i un altre els models de fracassos. Fracassos dels quals l’ajuntament d’Amposta ja ha perdut el compte.

Contractar una empresa privada significa menys feina pel polític que governa. Si l’empresa no compleix com cal, miro cap a un altre canto i ja està. Aquesta és la política actual. Però crec que si estem aquí és per treballar, i buscar la gestió millor i més eficient per la nostra ciutat. I a més a més, estalviar diners. I com veiem a Sant Carles de la Ràpita és possible. És tan sols una qüestió de voluntat i ganes de treballar i voler el millor per a la teva ciutat. Una cosa que creiem que Esquerra no vol perquè ens va votar en contra d’aquesta moció.

Millorem els tipus d’interès dels préstecs

La proposta que vam presentar al ple del mes de juny i que sí que ha tirat endavant ha estat la de negociar amb els bancs per fer una novació o subrogació dels préstecs que té la Residència d’Avis i l’Hospital per millorar el tipus d’interès.

Amposta tenim la residència (que és nostra), que té un préstec de gairebé 5 milions d’euros a un tipus d’interès de EURIBOR + 2,25%. També tenim dos préstecs a l’Hospital Comarcal (també nostre), de gairebé 7 milions d’euros, a un tipus d’interès de EURIBOR+ 2,5%.

Quan es van fer aquests préstecs, el tipus d’interès eren els de mercat, res a dir. Però el mercat ha canviat. A dia d’avui quan l’Ajuntament demana préstecs, el tipus d’interès ja no està al 2,25% o 2,5%. Està al 0,45% que ens oferia un banc, o al 0,66% o 0,65% que ens oferien altres bancs. Per això creiem que és moment de mirar de canviar les condicions dels préstecs. I estalviar-nos un munt de diners.

Quin estalvi suposaria? Ho explicarem amb un exemple. A la residència, si encara hem de pagar 4,5 milions d’euros al 2,25%; haurem de pagar en interessos 647.000 euros. Si passem a pagar 4,5 milions d’euros al 0,66%, haurem de pagar en interessos 184.000 euros. Podríem tenir un estalvi de més o menys 460.000 euros. També important podríem reduir la quota, amb la qual cosa aconseguiríem millors números per la Residència. En el cas de l’Hospital Comarcal, estaríem parlant de unes xifres més o menys semblants.

Són molts diners per deixar-ho passar. Per això, gràcies al nostre grup municipal, ara anirem a parlar als bancs que tenen els nostres préstecs. Aquests bancs no voldran que cancel·lem préstecs de milions d’euros de cop, i ens emportem el negoci a un altre lloc. Per això negociarem (una novació), i sinó volen cancel·larem el préstec i anirem a un altre banc (una subrogació). En un cas o l’altre, l’estalvi és brutal. Després de pagar les despeses podríem estar parlant de gairebé un estalvi d’1 milió d’euros. Sempre diem que cal gestionar els recursos d’Amposta de la manera més eficient i SOM AMPOSTA ho demostrem amb fets.

Volem els números de Sorea

Un ple mes, al punt de precs i preguntes, vam tornar a exigir a l’equip de govern que ens facin arribar tota la informació sobre els resultats de Sorea. Un cop més, l’equip de govern es va negar a deixar-nos veure aquests números, que haurien de ser públics, sota l’argument que s’està elaborant una auditoria (des de fa més d’un any, costarà més que la Sagrada Família al pas que anem) i que ja ens la faran arribar quan estigui aquesta auditoria completa. No entenem per què ens hem d’esperar. Volem les dades perquè els nostres auditors facin els seu anàlisi. Això, sumat a les denúncies que ja hem presentat per estafa, incompliment de contracte, mal servei i mal tracte per part de Sorea als ciutadans – i que el govern d’Esquerra no fa res- i amb totes aquestes proves demanarem intervenir la gestió de l’aigua i fer fora a Sorea d’Amposta.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament