• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Som Amposta (SOM AMPOSTA) opina Vam presentar una moció de lluita contra el frau

Vam presentar una moció de lluita contra el frau

publicat el 31/07/2020

1. VAM PRESENTAR UNA MOCIÓ DE LLUITA CONTRA EL FRAU:

Fa temps ja vam posar en coneixement d’OGT (oficina de gestió tributària) uns immobles al carrer Ceràmica propietat d’una S.L que no pagava els impostos. Ens devien més de 15.000 euros en I.B.I i escombraries.Aquesta S.L té els immobles llogats. Al donar SOM AMPOSTA aquesta informació, BASE va poder decretar l’embargament dels lloguers i així fer possible el cobrament dels diners que ens devien. També, fa temps que estem demanant a l’equip de govern d’ERC, sense èxit cal dir-ho, que es controlés tots els immobles que no paguen impostos i estan llogats. Per així poder procedir a embargar els lloguers. Que una S.L que lloga pisos i fa negoci amb això, no pagui impostos, no ho podem permetre. Això és un frau i una injustícia respecte a la resta del poble que sí paga els impostos. Si una família té problemes i no pot pagar, ho podem entendre. Però una S.L que fa negoci ha de pagar SI o SI. Aquest mes de juliol hem descobert un edifici al carrer Holanda, propietat d’un altre S.L que té els pisos llogats des de fa 5 anys. Però que no volen pagar impostos (així fan més negoci). Ens deuen 65.000€.

Això són molts diners. Com diem ja ho hem notificat a OGT i a BASE perquè procedeixin a embargar els lloguers. Cal evitar aquest frau que ens costa milions d’euros a la ciutat d’Amposta. I és fàcil
que és evitar-ho. Només cal que BASE rebi informació de tots els immobles que no paguen impostos, però tenen aquests immobles llogats, per així poder procedir a l’embargament dels lloguers. No entenem per què ERC facilita amb la seva deixadesa i/o incompetència que aquestes S.L continuen llogant pisos i fent negoci però sense pagar impostos. Acord: Crear un protocol de comunicació entre l’oficina d’estadística i Base per combatre aquest frau o entre estadística i cadastre i poder comunicar resultats a BASE.O el protocol que més convingui. El que és important, és que BASE rebi la informació de tots els immobles amb deutes, per si estan llogats poder procedir a l’embargament d’aquests.

2. DES DE SOM AMPOSTA HEM ESTAT DENUNCIANT INCIDÈNCIES I MALES PRAXIS DE SOREA...ON AVUI PER AVUI NOMÉS SOM AMPOSTA VEU NEGLIGÈNCIA...

Un error o una nova estafa de Sorea? El govern d’ERC ignorant o còmplice i beneficiari? Han vingut veïns d’Amposta amb rebuts d’aigua molts elevats. Un cop revisades les factures veiem per exemple, un veí al 1er trimestre només li facturen 2 metres cúbics d’aigua. Això no és real, ja que han estat tot el 1 trimestre a casa. El seu consum aproximat és de 45 metres cúbics al trimestre. Però han vist que al 2 trimestre els hi han cobrat 94metres cúbics i ens diuen que la despesa d’aigua ha estat la mateixa.

Que ha passat doncs? Creiem que la lectura del comptador, que per contracte s’ha de fer trimestralment, no es va fer.

Estàvem en ple confinament i podem entendre que en alguns casos no es fes. El que no es pot fer, és facturar tots els metres cúbics d’aigua consumits en 2 trimestres en un. Per què?

Els abonats paguem el més cúbics d’aigua en funció del que consumim. Quant més consumeixes més car és el metre cúbic. Així paguem el metres cúbics d’aigua:

  • consum quota 1 bloc: els primers 18metres cúbics a 0,15c
  • consum quota 2 bloc: els següents 12 metres cúbics a 0,37c
  • consum quota 3 bloc : els següents 15 metres cúbics a 0,75c
  • consum quota 4 bloc : els següents 15 metres cúbics a 1,06c
  • consum quota 5 bloc : els següents metres cúbics a 1,59c

Veiem que no costa el mateix els primers metres cúbics que els últims. Quina diferència hi ha entre pagar el metre cúbic d’aigua cada trimestre quan toca a pagar els metres cúbics de dos trimestres en una?

  • Opció 1 (la legal): 2 trimestres facturant aproximadament 45 m cúbics cada trimestre el total és de 120euros.
  • Opció 2 (la de Sorea i ERC) 2 trimestres facturant 2 metres cúbics el primer i 94 metres cúbics el segon és de 220 euros.

La primera opció és la correcta i legal, la segona una estafa. 100 euros cobrats de més a la butxaca de Sorea i del govern d’ERC.

Per què ERC també?

El govern d’ERC va crear una taxa de clavegueram que estem pagant aquest 2020. Paguem un fixe de 3,5 euros cada trimestre, més els metres cúbics d’aigua consumits amb els preus que abans hem indicat. Per això, Sorea com ERC estan cobrant de més als veïns que han de pagar els metres cúbics d’aigua de 2 trimestres en un. Això no és correcte. Exigim que Sorea i el govern d’ERC retorni els diners dels ciutadans que han cobrat indegudament, per no dir un altra cosa.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament