• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Plataforma per Catalunya (PXC) opina Urbaser o quan un govern no pot ser més incompetent

Urbaser o quan un govern no pot ser més incompetent

Article del mes de novembre de 2018

publicat el 26/11/2018

Qui és Urbaser?

Urbaser és una empresa de neteja viària que durant els últims anys ens ha estafat. No ha complert amb el contracte que té amb l’Ajuntament per fer la neteja de part de la ciutat. Per exemple, no ha suplert les baixes dels treballadors que netegen els carrers de la ciutat ni tampoc quan aquests han tingut vacances i tampoc han substituït les màquines quan s’espatllaven com marcava el contracte. De fet, ja vam demanar al ple que s’investigués aquesta situació i no s’ha fet res per esmenar-ho. La prova més gran del que diem és que Amposta està bruta.

Què passarà ara amb Urbaser?

Gestionarà la neteja de la nostra ciutat. Malgrat la realitat que hem exposat més amunt, el govern d’Esquerra acaba d’adjudicar a una empresa que ens ha estafat milers i milers d’euros i ens ha donat un mal servei, un contracte no només de neteja, sinó també del manteniment de les zones de jardineria (5 anys i 6 milions d’euros de premi per a aquesta empresa, es pot ser més incompetent?). Estem convençuts que no complirà amb allò que se li ha adjudicat. Per què? Perquè amb la rebaixa que ha presentat per guanyar aquest concurs no podrà complir amb tot allò que s’inclou a la licitació. Si era una empresa que fins ara no estava complint amb el que tenia contractat, per què ho ha de fer a partir d’ara?

Què proposem nosaltres?

Fer la gestió de la neteja amb recursos propis de l’Ajuntament. Amposta està bruta i els ampostins es mereixen una ciutat neta. Creiem que la millor opció és que la neteja es faci amb treballadors de l’Ajuntament.

Així ho hem reclamat al ple. El grup d’Esquerra d’Amposta no n’ha volgut sentir a parlar. Si Amposta està bruta, és culpa d’ells.

Plaga de rates

Amposta està plena de rates. N’hi ha a tots els barris. Ens han arribat moltes queixes de diferents punts de la ciutat. Cada vegada va a pitjor. No potser que les rates es passegin pel poble i campin per on elles vulguin.

Això és un altre signe de la mala gestió i la incompetència de l’equip d’Esquerra d’Amposta. Si tenim el control de plagues externalitzat, ha de ser el govern municipal qui controli que la empresa que ho gestiona pren totes les mesures per controlar aquesta plaga. O és que al final haurem de recórrer al Flautista d’Hamelín perquè no hi hagi rates a la nostra ciutat? És evident que necessitem lluitar contra aquesta plaga de rates que viu Amposta.

Tracte de favor o coincidència?

Esquerra d’Amposta ha externalitzat una part una part dels Serveis Socials. Aquest servei externalitzat es fa en un edifici municipal i que només necessita de quatre treballadors. I això ho pot fer l’empresa externa o nosaltres. Després de veure l’empresa que l’ha guanyat, ens fem algunes preguntes:

- És casualitat o no que només s’hagi presentat una empresa?

- És casualitat o no que aquesta empresa tingui persones vinculades a ERC o que siguin família de l’alcalde?

- És casualitat o no que aquesta empresa mai abans, amb els governs de Convergència, va guanyar cap contracte amb l’Ajuntament?- És casualitat o no que aquesta mateixa empresa, que abans d’ERC no treballava amb l’ajuntament, ara s’hagi adjudicat aquest servei de Serveis Socials, la jardineria del Parc dels Xiribecs i la Via Verda i tingui cedit per l’Ajuntament un local per fer altres activitats alienes a l’Ajuntament a cost zero?

Què creiem nosaltres?

Pel que fa al serveix externalitzat, el Servei d’Integració Socioeducatiu, des de Serveis Socials tenim els recursos suficients com per fer-ho i no haver de traure-ho a concurs. La feina es fa un local de l’ajuntament; només cal contractar quatre tècniques per poder donar el servei que ara està externalitzat.

Qui es beneficia de tot plegat?

La ciutadania d’Amposta no. Els usuaris d’aquest servei tampoc. Només se’n beneficia l’empresa que s’ha adjudicat aquest servei.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament