• Webs Municipals  

Uns pressupostos mirant a la gent als ulls

Article del mes de març de 2017

publicat el 11/03/2017

Esquerra d’Amposta ha impulsat per al 2017 uns comptes municipals encaminats a ser més socials i solidaris, posant-se al costat de la gent. 3 són els objectius: 1) Modernitzar la ciutat, 2) Donar suport a les necessitats socials i econòmiques i 3) Promoure la creació d’ocupació estable i de qualitat sense oblidar la urgència d’aquells que estan a l’atur.

El 2017 es continuarà apostant per la creació de plans d’ocupació, perquè la millor política social que podem fer és donar feina. Permetran cobrir necessitats que beneficien a la ciutat en quant a imatge, neteja i manteniment. Alhora, suposaran una oportunitat laboral i una millora en la qualitat de vida d’algunes famílies ampostines que poden travessar una situació econòmicament complicada. Segur que se senten molt més valorades i amb una millor perspectiva de futur desenvolupant una feina.

Apostem per promoure l’autoocupació i fomentar la creació de llocs de treball que treguin ampostins de les llistes de l’atur per començar una nova etapa. Per a això, es dupliquen els ajuts a la contractació i a l’emprenedoria, incorporant ajudes als emprenedors autònoms. Es destinaran recursos a la recerca industrial de les nostres empreses per tal que siguin més competitives. Es contribuirà amb 50.000€ a la modernització del comerç i, així, ajudar a les botigues de la ciutat a ser més atractives, eficients i accessibles.

En quant a l’IBI o contribució, 1.800 famílies es van poder beneficiar el 2016 d’una necessària bonificació a l’IBI, del 10%. Els bancs i grans tenidors van contribuir sense bonificació a pagar el manteniment de la ciutat. Per això, enguany es multipliquen per 5 els diners destinats a l’ajut al pagament de l’IBI per a què els ampostins puguin arribar a un estalvi del 25% de l’IBI del seu habitatge de primera residència.

D’altra banda, un pilar del treball digne i una societat avançada és una societat formada per persones amb un alt nivell de coneixements. Conscients d’això, es puja de 20.000€ a 50.000€ els diners destinats a les beques a l’estudi i s’augmenta el mínim que rebrà cada estudiant.

A més, si Amposta és una ciutat dinàmica i plural és gràcies a la vitalitat de les seves associacions, que dia a dia donen vida al municipi i contribueixen a atreure visitants i projectar Amposta cap a l’exterior.

Per potenciar aquesta riquesa s’han incrementat les partides destinades a ajuts a les entitats culturals i entitats esportives. Igualment, s’ha previst un fons destinat a la rehabilitació dels locals de les entitats musicals, ambaixadores d’Amposta.

S’ha apostat per potenciar la Festa del Mercat a la Plaça com a esdeveniment generador de dinamisme i riquesa i com a pol d’atracció turística, passant de 80.000 a 150.000€ d’inversió, a més de l’aposta ferma d’Esquerra d’Amposta per una temporada de teatre i dansa atractiva i diversa, passant de 26.000€ als 35.350€.

S’ha creat una nova línia de subvenció destinada a la rehabilitació d’habitatges del Casc Antic, Grau i Quintanes. L’objectiu és incentivar els propietaris a rehabilitar les façanes i interiors i ajudar a recuperar els barris més degradats de la ciutat, que han patit un històric abandonament per les velles polítiques urbanístiques.

En quant a les inversions en obres, destaquen els 6.000€ per a la cuina de la llar d’infants La Sequieta. Els 20.000€ destinats a gronxadors adaptats, perquè tots els nostres xiquets mereixen poder jugar als espais municipals, sense esborrar-los cap somriure. Els 50.000€ destinats a l’eliminació de barreres arquitectòniques per a millorar la qualitat de vida dels veïns amb mobilitat reduïda, arribant enguany als 110.000€ en supressió de barreres. 25.000€ per a la sala d’exposicions de turisme. O els 450.000€ dedicats a la rehabilitació del Mercat Municipal, atès que presenta greus deficiències, detectades ja l’any 2008 però sent llavors ignorades, que mereixen una actuació immediata.

Aquestes són algunes pinzellades dels pressupostos de 2017 que ha elaborat Esquerra d’Amposta. S’ha intentat recollir el màxim d’inquietuds ciutadanes i necessitats socials. Segur que hi ha aspectes millorables i s’intentaran millorar. Per a això comptem amb tots els suggeriments que ens feu arribar la gent, perquè una Amposta forta només és possible amb una societat participativa.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament