• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2017 Un centenar d’expositors participaran a la Fira de Mostres que té com a novetat la Gala del Comerç

Un centenar d’expositors participaran a la Fira de Mostres que té com a novetat la Gala del Comerç

Aquesta cita arriba a la 57a edició

publicat el 01/12/2017

La Fira de Mostres d’Amposta arriba enguany a la seua 57a edició. Ho fa amb un dia més de fira (del 6 al 10 de desembre) i mantenint les grans xifres d’anteriors edicions: més d’un centenar d’expositors (un 25% dels quals s’han renovat) repartits entre els 5.000 metres quadrats interiors i els 25.000 d’exteriors i més d’un centenar de firaires. A més, també manté la gratuïtat d’accés a la fira així com també l’horari partit, d’11h. a 14h. i de 16h. a 21h. Entre les novetats d’enguany destaca la incorporació, dins de la programació de Fires, de l’homenatge als comerços que tenen 25 i 50 anys.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha explicat els detalls d’aquesta 57a edició, tot assenyalant que “malgrat la dificultat que pot representar muntar quan fira multisectorial com la d’Amposta, s’està mantenint el nivell d’expositors dels últims anys”. Tomàs també ha explicat que la persona que inaugurarà enguany serà Joan Cercós, un “ampostí molt vinculat a la pagesia i del teixit associatiu d’Amposta, que va ser el responsable de la secció de l’arròs a tot l’Estat espanyol del sindicat agrari Unió de Pagesos i que també va formar part de la comissió d’experts de la Unió Europea, a Brussel·les, on es debatien temes relacionats amb el món de l’arròs a nivell internacional. Del programa d’activitats, Tomàs també ha destacat la presentació de la nova uniformitat de la Policia Local d’Amposta i l’acte d’entrega d’una moto elèctrica a aquest cos de seguretat, “actuació en la línia de l’aposta de l’equip de govern per la eficiència energètica”. Aquest acte serà el dimecres 7 a les 11 del matí a l’auditori municipal.

Homenatge al Comerç

Una de les novetats d’enguany és la incorporació de la Gala del Comerç. Serà divendres 8 serà l’Homenatge als Comerços de 25 i 50 anys, un acte coorganitzat per la regidora de Comerç i Mercat Municipal de l’Ajuntament, la Federació de Comerç d’Amposta (FECOAM) i l’Associació de Venedors del Mercat. S’homenatjaran 12 comerços de 50 anys i 19 de 25 anys. A més a més, també es farà un reconeixement als paradistes de 2a i 3a generació del Mercat Municipal, que enguany compleix 70 anys. La regidora de Comerç i Mercat Municipal, Susanna Sancho, assenyala que “aquest acte s’ha fet en el marc de la Fira de Mostres, perquè el comerç també ha estat un impulsor important de la cita”.

Entrega de beques a l’excel·lència universitària

Dissabte 9, a més del Dia de la Comarca, organitzat pel Consell Comarcal del Montsià i que enguany estarà dedicat a Ulldecona, tindrà lloc l’acte d’entrega de les beques a l’excel·lència a l’estudi, que enguany premiarà 123 alumnes i que comptarà amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

Programa d’actes variat

La regidora de Turisme, Fires i Promoció Exterior, Joana Estévez, ha volgut destacar també la qualitat del programa de xerrades i activitats organitzat per les entitats en el marc de la fira. De tots els actes, ha destacat la xerrada sobre Obligacions i estratègia fitosanitària en l’arròs, l’exhibició en les disciplines d’Obediència i Protecció Deportiva Canina a càrrec de l’ensinistrador local Manel Balagué i Janin Quesada o la demostració d’Activitat grupal amb cavalls que farà el llicenciat en Psicologia i expert amb teràpia emocional i teràpia assistida amb animals, Pere Clotet.

Cartell

Sobre el cartell, tant la cap d’estudis, Gemma Mauri, ha destacat l’oportunitat que suposa per a l’escola el fet que els alumnes participin en aquests projectes reals. I l’autora del cartell d’enguany, Sandra Nàgera, ha assenyalat que amb la tècnica del collage, s’inspira amb el que és la fira per a l’autora. “El cartell està centrat en el públic que cada any visita la fira i sense el qual aquesta no tindria sentit i que també reflexa la multisectorialitat”, explica l’autora del cartell, qui també assenyala que al cartell s’han treballat els conceptes de “diversitat, barreja, relacions i ambient”.


Programa d’actes.

Programa d’actes de la zona eqüestre.


Ajuntament d´Amposta > Comunicació > Un centenar d’expositors participaran a la Fira de Mostres que té com a novetat la Gala del Comerç

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament