• Webs Municipals  

Per un turisme segur i sostenible al Delta de l’Ebre

publicat el 26/06/2020

El PSC d’Amposta demanem al ple del mes de juny de l’Ajuntament d’Amposta, es recolzi la moció per a que les Terres de l’Ebre formin part de la Xarxa Certificada de Zones Verdes de la Unió Europea, que permeti la mobilitat dels ciutadans i, per tant, l’activitat turística.

El Delta de l’Ebre, donada la seva singularitat i riquesa, és una destinació única en les seves característiques, amb tot el que això comporta de valor afegit.
La crisi de la pandèmia del COVID-19 ha paralitzat l’activitat del sector que ara veu amb preocupació l’arribada de la campanya d’estiu, vital per als seus interessos.

L’anunci que a data 1 de juliol es posarà fi a la quarantena obligatòria per a viatgers residents a l’estranger, suposa crear una sèrie de mesures d’estímul per reactivar el turisme al nostre país, i volem posar en valor l’estudi de la Fundació Europea d’Educació Ambiental que demana la creació d’una xarxa de zones verdes a tota la Unió, certificada per les institucions comunitàries.

Un cop assolida l’etiqueta de zona verda europea, s’hauria de potenciar-ne la difusió mitjançant campanyes promocionals, tenint present que els principals turistes que ens visiten cada estiu provenen, primer, de la resta del mercat espanyol i, després, dels mercats estrangers.

Així mateix, des del grup socialista estem convençuts de que en cas d’implementar-se aquesta mesura, permetria salvar la campanya turística de l’estiu, augmentant la xifra d’ocupació i la generació d’activitat econòmica que suposa per les nostres terres.

L’INGRÉS MÍNIM VITAL (IMV) BENEFICIARÀ 3.500 FAMILIES DE LES TERRES DE L’EBRE

Segons dades del ministeri, 100.000 llars de Catalunya es beneficiaran i un terç d’aquestes llars tenen menors a càrrec, i afectarà a un total de 300.000 persones.

L’Ingrés Mínim Vital dóna resposta a una demanda que fa anys es reclama des de diferents organismes internacionals, com el Fons d’Europa, l’ONU, o el Fons Monetari Internacional, al Govern d’Espanya.
És una prestació vinculada a la inclusió laboral, i també incorpora un segell social per aquelles empreses que formin i insereixin laboralment.

Així mateix, l’IMV serà compatible amb les rendes autonòmiques, i per tant amb la Renda Garantida de Ciutadania de la Generalitat, la qual actualment només cobreix al 6% de la població.

Les i els socialistes continuarem lluitant per eradicar la pobresa en el nostre país, i sobretot aquella que afecta els nostres infants.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament