• Webs Municipals  

Tres anys de postureig...

Article del mes de juliol de 2018

publicat el 26/07/2018

I van tres anys, tres anys d’un govern de la ciutat que no governa. Tres anys de parada institucional i de govern on s’ha fet allò de qui dia passa any empeny. Per exemple, s’havien de canviar totes les llums de tota la ciutat.

S’ha mig acabat la fase del Grau i s’ha parat de canviar bombetes. I això que aquest era el gran projecte de ciutat. La mateixa cosa ha passat amb altres i d’altres projectes, la façana fluvial on només s’ha fet una de les fases. Igualment amb el tema de pluvials. I tantes i tantes coses que es comencen i que es deixen a mitges. Què passa? Què diran? Que els ho ha faltat temps per executar aquestes obres? Ens sembla que ja estan pensant en les eleccions. I la seva excusa serà que no han tingut temps. Un equip de govern que no vol tallar cintes, però que a un any vista només presenten projectes iprojectets amb bombo i platillos via les xarxes socials. Per a nosaltres això és el govern del postureig pur i dur.

Clar han perdut massa temps, primer buscant convergents dins de l’ajuntament, amb una circular de vergonya amenaçant al personal de l’Ajuntament. També creant places i places assignades a dit, i dissimulades amb exàmens de transparència. Internalitzant serveis, que costen més diners als ampostins, i externalitzant part dels serveis socials, beneficiant empreses externes, per no dir fundacions, que reben gran quantitat de diners.

Van perdre un temps fantàstic parant la posada en marxa de la Residència d’avis, amb excuses i, després, traslladant a corre-cuita i en un cap de setmana a tots els usuaris. La residència d’avis que no volien perquè era massa gran i ja tenim llista d’espera. Desprès han tardat 3 anys en presentar la cuina, que no us enganyin, als ampostins no els ho costava un euro tal com estava plantejat el projecte.

I els famosos carrers franquistes. En van canviar 2 i prou. I tots els símbols franquistes a molts carrers de la ciutat? Desprès diuen que porten complet el seu programa amb el 100%. Però el pavelló 2, tant necessari per als nostres esportistes, no es farà. Tampoc s’acabarà el Centre per a la Gent Gran. No hi ha un pla de neteja. I la ciutat està bruta. No hi ha un pla de jardins. I els jardins són una selva. On està la zona d’oci per a la ciutat? Doncs han estat perdent lo temps dient lo dolent que era ‘Futuro Ciudad’. On són les empreses? Ni estan ni se les esperen perquè industrialment no tenen projecte. Això si se gastaran 1M€ en tota l’operació Síndicat. Primer el contenidor desprès ja vorem que posem.

Capítol a part és la gestió de l’hospital, la nostra clínica. Durant molts d’anys donava molts beneficis, un mig millió a l’any, i se’n questionava la gestió, ara que per maquillatge financer, si queden mil euros és un éxit sembla que vagi tot bé. Doncs no. Els serveis no milloren. Les urgències no funcionen. Si tens un nen i necessites anar a urgències, millor no perdre el temps, i si sembla greu, anar a l’hospital de la ciutat veïna.No s’han fet millores. No s’ha invertit en material nou. No s’ha trobat el pediatra.

De les últimes coses que han impulsat és el tema de pressupostos participatius. Ho portaven al seu programa electoral. Si un partit polític porta alguna cosa al seu programa és perquè almenys ha treballat aquell tema en concret. Doncs resulta que no. Que ho fa una empresa de fora de l’ajuntament. Amb un procediment que l’haguès pogut dissenyar el sentit comú. Per cert, a l’Assemblea de presentació molt molt molt poca gent.

No ha estat encertat el moment de l’any de plantejar aquesta feina. La gent ara té ganes de descansar de tot l’any de feina dura. Així, si hi ha poca participació, tindran l’excusa perfecta, com ja hem escoltat a l’Alcalde Tomàs dient que estos procesos són un fracàs.

Posen la tirita abans de la ferida. La nova política. Han estat tres anys aprenent a governar i diuen que no tallaran cintes. Encara es pensen que estan a l’oposició. Natros els ho diem que perquè no han treballat lo suficient per a fer-ho. El tallar cintes es un premi a la feina ben feta i a l’esforç constant.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament