• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Som Amposta (SOM AMPOSTA) opina El tracte de favor lamentable d’ERC a Sorea

El tracte de favor lamentable d’ERC a Sorea

publicat el 15/10/2019

El grup municipal de Som Amposta continuem amb la lluita contra el contracte de gestió de l’aigua amb Sorea perquè és el pitjor negoci que ha fet mai aquest Ajuntament. A aquesta empresa se li permet que ens enganyi dia sí dia també. Hem denunciat diferents incompliments de contracte, com per exemple, l’incompliment d’horari d’atenció a la ciutadania, que vam denunciar a través d’una moció al juliol 2018, on reclamàvem que es complissin les 8 hores diàries i recompensacions. Gràcies a això hem aconseguit ingressar 22.500 euros en sancions. Ara tenim sobre la taula un altre incompliment. Un dels molts que hi ha. Estem veient com se li està fent un tracte de favor en la construcció del nou dipòsit del Poble Nou. En lloc de fer un dipòsit de 1.000 metres cúbics, l’equip de govern d’Esquerra ha decidit que el farà de 600.

A qui beneficia això?

A Sorea, que serà qui s’estalviarà diners. És més, l’alcalde va dir que si el dia de demà fes falta més capacitat, ja en construiríem un de nou de 400 metres cúbics, que hi ha espai al lloc.

Però qui ho pagarà el dia de demà?

Nosaltres, l’Ajuntament. I al final, tota la ciutadania d’Amposta. Ens tocarà pagar dues vegades? Per què hem de pagar si el contracte ja s’havia compromès a 1.000 metres cúbics en adjudicar-lo. El gener de 2005 Sorea comença a gestionar aigua. Per contracte s’estableix que es faran actuacions de millora de la xarxa potable d’aigua per valor de dos milions d’euros. I que ho farà durant els primers deu anys. Són actuacions que es consideren necessitats com el dipòsit del Poble Nou, una canonada que uneix el dipòsit, renovació de xarxa... Com és que 15 anys després continuen sense estar fetes, si el contracte diu que s’han de fer dins els 10 primers anys? A qualsevol empresa d’Amposta li permetrien incomplir el contracte d’aquesta manera? Sorea cobra a l’Ajuntament 90.000 euros cada any pel cost d’aquestes obres. Portem pagats 1,35M€ a Sorea per fer unes obres que no ha fet. És de jutjat de guàrdia. Això no es toleraria a qualsevol altre lloc ni ha qualsevol altra empresa. Això només li toleren a Sorea. Sabem que és lluitar David contra Goliat, perquè lluitem contra multinacional, i que a més el govern d’ERC la protegeix, però continuarem lluitant-hi. És una vergonya que l’oposició no tinguem informació sobre quines obres ha fet i quines no. Hi ha algunes obres que és evident l’estat en què estan, però d’altres no. Com és que després de 15 anys a l’oposició no se li dona aquesta informació a l’oposició? A què obeeix aquesta opacitat? Ni un certificat hem vist. Penós. Si Sorea hagués fet les obres dins del termini, quin problema hi hauria?

Per què ho amaga? Des de Som Amposta no ens creiem que tot el que es van comprometre ho compleixin. Posaríem la mà al foc que no serà així. A més, sabem que un conseller d’ERC treballa per una empresa del grup Agbar-Suez, que és la mateixa multinacional a la qual pertany Sorea, i de la qual té excedència actualment. Serà casualitat o no? Sabem que lluitar contra una multinacional és molt complicat i més si tenen l’Ajuntament darrera, però continuarem insistint.

Millorar les condicions del vestíbul

Esquerra va decidir instal·lar l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania al vestíbul de l’Ajuntament, on s’atén el registre i el padró. El 8 d’agost va entrar una instància d’un usuari denunciant la calor insuportable que feia a la zona del vestíbul. L’alcalde va contestar llavors que estaven treballant en millorar la climatització d’aquesta zona de l’Ajuntament. Calia que un usuari es queixés per fer-ho? No ho podien fer abans de posar el servei?

Donem suport a la festa de bous

Som Amposta estem al costat de la Festa de bous. Ara i sempre. No som políticament correctes nosaltres. Sempre ho demostrem amb fets. I defensarem la festa de bous on faci falta i davant de qui faci falta.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament