• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Junts per Amposta (JxA – JUNTS) opina Tornem a denunciar la falta de transparència en la gestió de la crisi sanitària

Tornem a denunciar la falta de transparència en la gestió de la crisi sanitària

publicat el 31/07/2020

Portem ja 4 mesos en la crisi sanitària provocada pel Covid-19, i tal com vam constatar a l’inici de l’epidèmia, la gestió municipal de la informació està sent poc transparent, tant amb la ciutadania com amb els grups de l’oposició.

En primer terme, no s’està informant en regularitat a la ciutadania, no hi ha roda de premsa o publicacions diàries amb les xifres d’infectats i/o sospitosos i això provoca que rumors no contrastats s’escampin causant alarma innecessària entre la ciutadania. Demanem si us plau, comunicacions diàries amb la ciutadania d’Amposta.

I en segon terme, constatem que la comunicació en la oposició és inexistent.ç

Els representants municipals, quan som interpel·lats per la ciutadania, massa vegades no tenim respostes perquè el govern ens nega la informació, no ens informa de forma proactiva, sempre actua de forma reactiva per fer callar la oposició si algun regidor o grup municipal es queixa públicament de que el govern no els està informant. Se’ns està negant la informació reiteradament, pareix que es vulgui tapar informació o desviar l’atenció de la crisi sanitària i posar el focus en que la oposició és deslleial que en la pròpia epidèmia.

UN COMITÈ DE CRISI UNIDA

Junts ja vam demanar al mes d’abril crear un comitè de crisi amb tots els grups municipals per que la informació circulés en fluïdesa i la resposta de l’equip de govern va ser negativa. No pot ser que els esforços municipals estiguin abocats a altres assumptes que no siguin el benestar de les persones, la seguretat dels malats i treballadors sanitaris, i la recuperació econòmica de famílies i empreses.

La gent apart de la informació sanitària com primera prioritat, esperaria un consistori unit contra la crisi, i no que el govern estigui aprofitant per fer partidisme i carregar contínuament contra l’oposició, partidisme, la gent no vol partidisme en estos moments, tot càrrec electe ha de tenir el mateix dret a la informació que els regidors de l’equip de govern perquè així pugui informar la gent i poder dissipar rumors o informacions no contrastades. Demanem també que el govern municipal abandoni el partidisme i sigui transparent amb els grups de l’oposició.

LES PERSONES AL CENTRE DE TOT

Junts per Amposta, com a mesura de protecció de la salut de les persones, vam demanar a el dia 9 de juliol la suspensió de tots els actes, per seguretat i per responsabilitat i la resposta del govern fugint d’estudi va ser que fèiem partidisme i que estem contra de la cultura. Això se’n diu tirar pilotes fora.

Junts per Amposta creu que la seguretat ha de ser lo primer i no vol fer demagògia amb la crisi per atacar el govern, totes les propostes han estat en positiu, vam presentar un document de més de 24 propostes, i la resposta sempre han estat atacs i intentar silenciar. L’alcalde està fent un ús cada cop més partidista del seu espai setmanal a Amposta Ràdio per atacar la oposició, especialment al portaveu de Junts per Amposta. L’espai de ràdio és un programa per respondre preguntes dels ciutadans, no per fer tertúlia sobre l’actualitat, perquè la oposició no té l’oportunitat de tenir un espai setmanal on pugui fer tertúlia i comentar les notícies de la setmana.

Detectem en l’actitud de l’alcalde vicis que denunciava quan EA estava l’oposició, que ara reprodueix quan ocupa l’alcaldia. Per exemple, ha decidit deixar de contestar les preguntes al ple de Junts per Amposta, de la mateixa manera que ha fet amb Som Amposta, equiparant la violència al ple amb la llibertat d’expressió perquè diu textualment: "Com que no entén bé el que dic i després diu el que vol, per transparència no li contestarem les preguntes als plens".

EN 16, PITJOR

Sembla que hi ha més pressió a l’oposició en 16 regidors que en la legislatura passada quan eren 11, el govern es dedica més a intentar silenciar els 5 regidors de la oposició que dedicar-se, en cos i ànima, a transformar Amposta amb la amplia majoria i l’ampli suport de que disposa. Seguirem denunciant estes actitud que degraden la institució municipal.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament