• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Esquerra d’Amposta - Acord Municipal (EA-AM) opina Tercera assemblea informativa de l’equip de govern

Tercera assemblea informativa de l’equip de govern

Article del mes de novembre de 2017

publicat el 23/10/2017

El divendres 3 de novembre, el govern d’Esquerra d’Amposta va convocar una nova assemblea informativa per donar compte dels principals temes d’actualitat de la ciutat. La transparència continua sent una de les nostres prioritats. Ho demostrem amb l’organització de les assemblees semestrals on aquell qui vulgui també pot preguntar, però també amb la retransmissió dels plens en directe per Amposta Ràdio o l’actualització constant de tota la informació a la pàgina web, que actualment s’està remodelant amb l’objectiu de fer encara més accessible tot el que passa a l’Ajuntament. Perquè ho hem dit sempre: volem un ajuntament amb parets de vidre.

Durant l’assemblea, l’alcalde va explicar tot allò que està fent l’equip de govern. L’alcalde va posar èmfasi amb la modernització de la ciutat, amb actuacions al clavegueram, el sistema de recollida d’aigües pluvials o la renovació de l’enllumenat. Darrerament s’ha renovat la il·luminació de la Torre de la Carrova (robada fa uns mesos) i està previst fer el mateix amb la de l’estadi municipal. Aquestes actuacions s’aprofiten per instal·lar tecnologia LED, com ja s’ha fet en altres equipaments de la ciutat com l’Hospital Comarcal o el vestíbul de l’Ajuntament. Juntament amb la renovació de l’enllumenat de tota la ciutat i del Poble Nou, es reduirà de forma substancial la despesa en consum energètic. També s’han tret ja a licitació les obres d’urbanització de diferents carrers. És especialment important l’actuació al carrer Sant Cristòfol, davant de la residència de gent gran. Els veïns d’aquest tram de carrer han hagut de suportar durant molt de temps un problema de clavegueram, que en episodis de pluges els feia insuportable la situació. Finalment es començarà a donar solució al problema.

Tomàs també va explicar els projectes de ciutat que tiren endavant. El tancament de les pistes exteriors de la zona esportiva està ja en marxa. En breu començaran les obres del nou pavelló esportiu o les de l’edifici del Sindicat. També es construirà un nou edifici al carrer Sant Roc on hi haurà pisos d’emancipació juvenil i la nova seu de les Mestresses de Casa, i ja s’ha començat a treballar perquè la gent gran tingui un Casal digne. Finalment, cal destacar les obres de construcció d’una zona de lleure infantil adaptada al parc del Xiribecs, amb una inversió de més de 70.000€.

Entre moltes altres coses, l’alcalde de la ciutat també va detallar actuacions com la millora dels centres educatius de la ciutat, la inversió de 900.000 euros en reparació de camins, l’increment de les beques a l’excel·lència universitària, l’increment de les partides en Polítiques Actives d’Ocupació o la creació de diferents ajuts com a la rehabilitació d’habitatges, al comerç o als emprenedors.

Un altre dels punts en què Tomàs va voler posar èmfasi durant la seva exposició va ser la manca de civisme per part d’alguns membres de la nostra societat i totes les actuacions que s’impulsen des de l’Ajuntament per lluitar-hi en contra. En aquest cas va destacar la incorporació del nou cap de la Policia Local ha permès incrementar la pressió sobre el tràfic de drogues a la ciutat i augmentar tant la vigilància i com el número de sancions en l’ordenança de Policia i Bon Govern. S’ha constituït una comissió per actuar en casos d’ocupacions de pisos i en breu entrarà en funcionament un telèfon d’intervenció ràpida per a poder actuar en les primeres 48 hores de la ocupació amb l’objectiu de millorar la convivència entre tots.

La residència de la gent gran, després de superar tots els esculls, ja està en ple funcionament. Totes les places públiques estan cobertes, i gestionades totalment des de la ciutat. S’han creat 70 nous llocs de treball i en breu estarà llesta també la cuina, pròpia, amb productes de quilòmetre zero.

De cara al 2018, l’equip de govern treballa ja en el nou pressupost municipal, amb una premissa bàsica: invertir al màxim possible a la ciutat, tot i continuar fent una baixada sostinguda de taxes i impostos. Per al 2018 es reduirà de nou l’IBI rústic i urbà (un 20% i un 15% respectivament des que EA està a govern). El que tots coneixem com a impost de circulació baixarà també (un 10% per a camions i un 5% per a la majoria de vehicles) i es modifiquen també les bonificacions a les plusvàlues, rebaixant la quantia total a pagar en els casos més comuns.

Queden moltes coses a fer i sabem que no podrem fer-les totes durant el que queda de mandat, del programa amb què EA va guanyar les eleccions ja hi ha un 75% de les propostes acabades o en fase d’execució. Estem conjurats a seguir treballant per Amposta, pels ampostins i ampostines, per què entre tots la nostra sigui una gran ciutat, referent a les Terres de l’Ebre i al país.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament