• Webs Municipals  

Som Amposta opina (maig, 2020)

publicat el 30/05/2020

1.Des de SOM AMPOSTA sempre hem dit que l’empresa més important del món és el nostre ajuntament. Perquè el nostre present i futur depèn de la seva gestió. Per això eficiència, control, productivitat, optimització de recursos.... Han de ser els motors de la nostra gestió.
Hem fet la següent proposta:
Volem que el manteniment tan dels edificis públics com de la via pública, que faríem durant aquesta legislatura. Fer-ho en el que queda d’any. I si pot ser una mica més i tot.

Per què?

Perquè així els comerços de la ciutat rebrien els diners de les compres de 3 anys en pocs mesos. Això tindria un impacte econòmic molt beneficiós pel nostre comerç. L’ajuntament igualment hauria de fer aquestes compres. No gastaríem més diners i les despeses en pintura, ciment... Són quantitats més que assumibles.

Qui faria aquesta feina de manteniment?

Hi ha gent que degut a la crisi està en una situació econòmica molt dolenta i necessita un cop de mà. El que fa l’ajuntament és donar diners des de serveis socials per pagar lloguer, llum,aigua....a canvi de res.

Què proposa SOM AMPOSTA?

En comptes dels 600 euros que hem donat fa poc a un home per pagar factures, li donarem feina i que es guanyi treballant aquests diners, fent les feines de manteniment.
Per exemple hem donat 1000 euros per anar el dentista a canvi de res. No seria millor contractar-lo un mes per exemple i amb els 1000 euros de sou aproximadament que faci front a les seves despeses. A més cotitzaria i tot, molt millor per tots.

Tots ho podrien fer?

La majoria de gent que va a serveis socials i rep ajuts pot treballar pel poble. De fet molts d’ells s ’han presentat als plans d’ocupació de l’ajuntament i a causa de la gran demanda alguns s’han quedat fora. Però estarien encantats de treballar. No volen caritat, sinó treballar i poder cotitzar. Això també els facilitaria poder obtenir altres ajuts d’altres administracions.

Qui els contractaria?

La nostra idea és mirar la via de l’empresa pública. On és molt més fàcil la contractació que no pas des de l’ajuntament.Si cal afegir als objectes de l’empresa pública el manteniment dels edificis i via pública es fa, és simple.

En definitiva que volem?

Creiem que la política de l’ajuntament en comptes de regalar diners, sempre que el pugui seria millor contractar la persona i que els diners que rebi se’ls guanyi treballant. Tots sortiríem guanyant.
Clar està que aquelles persones que per problemes físics o psíquics no puguin treballar tot continuaria igual.

2. Des de Som Amposta i en concret des del nostre Departament de Comerç volem presentar el següent projecte. Volem incentivar i promoure un acord amb totes les grans superfícies i supermercats d’Amposta perquè totes puguin vendre productes locals i de proximitat. Un acord amb un conveni perquè s’implanti un percentatge de productes locals o de proximitat depenent superfície de venda.

Volem incentivar o promoure la venda d’aquests productes, ja que com més llocs estiguin implantats millor i més possibilitats hi haurà de venda.

Volem incentivar o promoure la venda d’aquests productes, ja que seria un benefici molt gran per als productors. Tenim molts productes frescos, per exemple, que es queden als arbres i als camps. Li donem sortida a tots aquests productes que per diferents problemes no tenen sortida.

Tenim una terra molt rica en productes fets a les nostres terres i que molta gent de les nostres terres, inclòs sent d’aquí, no coneixen. Hem de donar a conèixer tota la nostra riquesa i compartir-la.

Aquí guanyem tots!!! Hem de treure del cap aquesta idea que els grans seu mengen tot… els grans han d’ajudar als petits.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament