• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP) opina Els Socialistes d’Amposta presenta una moció per exigir més metges especialistes

Els Socialistes d’Amposta presenta una moció per exigir més metges especialistes

El grup municipal socialista denuncia la falta de metges especialistes a la nostra ciutat i a les Terres de l’Ebre ja que en els darrers anys hem perdut personal sanitari, serveis i especialistes (otorrinos, dermatòlegs, uròlegs i digestòlegs); els metges i metgesses de família estan sobresaturats/des i ara des de fa un temps cal afegir el problema de pediatria.

publicat el 20/06/2018

Els Socialistes d’Amposta presenta una moció per exigir més metges especialistes

El portaveu socialista Francesc Miró explica que: "Els ampostins ens reclamen la presència d’aquests especialistes i la restauració de la plantilla mèdica i d’infermeria, com un dret irrenunciable imprescindible per una correcta praxi. Exigim al Departament de Salut que cobreixi aquestes places d’especialistes, que avui en dia son del tot insuficients per atendre les necessitats dels ciutadans. No ens podem quedar de braços creuats, ni resignar-nos a ser un territori de segon ordre."

La medicina preventiva depèn en gran mesura dels especialistes i sense aquests la mateixa queda molt ressentida i l’angoixa dels ciutadans és evident perquè va en detriment de la seva salut i el seu benestar. Hem arribat a uns límits insospitables fins fa poc, fins al punt de que per la falta de digestòlegs hi ha positius del cribatge de càncer de còlon en llista d’espera, sense diagnosticar, i això genera una gran incertesa al pacient.

El portaveu del PSC ha demanat que l’Ajuntament d’Amposta lideri un gran pacte territorial entre les institucions, per tal de dotar-nos dels professionals sanitaris suficients per atendre les necessitats dels ciutadans ja que els pocs professionals que tenim, acaben retornant a la seua terra per falta d’incentius que els motivin a quedar-se i que altres no vinguin perquè no veuen una estabilitat i un futur professional atractiu.

Francesc Miró ha reclamat que "Una de les solucions per resoldre la falta d’especialistes, tal com apunten els mateixos professionals de la medicina, es instaurar els estudis universitaris de medicina. Doncs bé, aprofitem que tenim la Universitat Rovira i Virgili per incorporar nous graus i màsters perquè aquests especialistes vinguin i és quedin al territori com una sortida professional. Ahir mateix la nova rectora de la URV, Mª José Figueras, en declaracions a la Ser va dir que "S’ha de fer un estudi global per veure quins nous ensenyaments serien més complementaris per donar resposta a la societat d’aquest entorn".

Per tant, reclamem que es produeixi un gran pacte territorial de totes les forces polítiques, els ajuntaments del territori, els agents socials, els professionals, els ciutadans, amb la complicitat de la URV. per tal de preservar els principis del nostre sistema sanitari i promoure aquells canvis que facin viable la consecució d’aquest fi, és necessari Això tant sols ho aconseguirem, si anem tots a una.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament