• Webs Municipals  

Sí al millor país

Article del mes de setembre de 2017

publicat el 29/09/2017

Hem arribat al final del camí. És o ara o mai. Volem ser el millor país del Sud d’Europa i ho podem ser. Un país nou on votar no sigui un cop d’estat. Un país nou on treure urnes no sigui un acte de democràcia i legalitat. Un país nou on viure com natros volem viure.

Tenim una situació geogràfica estratègica, un clima privilegiat, una història fruit d’aportacions de diverses cultures i un caràcter emprenedor que han forjat una societat, la catalana, capdavantera, oberta i tolerant que ara té l’oportunitat i la determinació col·lectiva de fer un país millor.

Potser encara no tens clara la millora en la qualitat de vida que representaria disposar de les eines d’un estat. Per això et presentem algunes reflexions sobre Catalunya que, esperem, et convencin que estem davant d’una gran oportunitat que cal aprofitar. Una Catalunya millor farà i permetrà una Amposta millor. Us donem uns quants exemples del que podria fer-se en aquest futur nou estat.

EL MILLOR PAÍS PER A LES PERSONES

Si Catalunya és capaç de ser el gran motor de generació de riquesa d’un estat com Espanya, t’imagines fins on podria arribar amb capacitat de decisió sobre inversions, serveis i justícia social? Catalunya, per les seves característiques, esdevindrà sens dubte, un país amb més qualitat de vida, garantint l’ascensor social. Això vol dir més riquesa, més serveis socials, pensions garantides, plena ocupació i una democràcia moderna i capdavantera amb les mateixes oportunitats per a tothom.

EL MILLOR PAÍS PER A LES EMPRESES

Sense les inversions necessàries de l’estat espanyol, ni ajudes a les PIMES, Catalunya és capaç de liderar la creació d’ocupació, les exportacions, les patents, la inversió estrangera i, fins i tot, els premis internacionals. Fins on arribarem com a potència econòmica amb una xarxa d’infraestructures ferroviàries competitiva, enllaços amb els Ports i unes lleis i ajudes que afavoreixin realment el nostre entramat empresarial?

EL MILLOR PAÍS PER A LA CULTURA

Sabies que Espanya és absolutament bel·ligerant al Parlament europeu perquè el català sigui reconegut oficialment? És evident que Catalunya ha sabut gestionar la riquesa de tres llengües oficials i que té millors nivells de coneixement de l’anglès. Amb un estat propi es podrà consolidar una cultura oberta, plural, amb la sensibilitat d’un país capdavanter en associacions culturals, cinema, arquitectura i arts escèniques.

EL MILLOR PAÍS PER A LA INNOVACIÓ

Catalunya està al nivells del països nòrdics en articles científics per habitant. Si la recerca segueix generant investigació de qualitat malgrat la manca d’inversió de l’estat espanyol, què no aconseguiríem amb un estat propi? Educació de qualitat, beques, intercanvis internacionals i universitats de prestigi és el millor que podem tenir per enfilar-nos a l’onada de progrés de la revolució tecnològica.

EL MILLOR PAÍS PER A LA NATURA

Sabies que Espanya, la zona amb més sol d’Europa, penalitza i persegueix energies renovables com la solar ? Només hi ha l’opció de ser estat per garantir la gestió de l’aigua, l’energia, els parcs naturals, la protecció dels animals i el reconeixement del medi ambient com a garantia de futur.

Deia J.F.Kennedy que ‘la llibertat política és la condició prèvia al desarrollo econòmic i el canvi social’ i natros demanem això la llibertat política per poder votar de cara a l’1 d’octubre. Hem aprovat les lleis del Referendum com la de Transitorietat al Parlament, amb molta dificultat per la pressió dels grups de l’oposició, i tenim el camp preparat per poder exercir el nostre vot.

Ara només faltes tú. T’animem a exercir el teu vot el dia 1 d’octubre. T’animem a que pensis en els teus fills i nets. T’animem a pensar en qui ja no podrà votar i va lluitar molt per fer-ho. Per aconseguir aquella anhelada República. T’animem a dir Sí. Sí a un millor país.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament