• Webs Municipals  

Sentit Comú

publicat el 20/08/2020

Este mes d’agost malauradament segueix marcat per la crisi sanitària, social, i com aquesta, està trastocant la vida quotidiana tal com la coneixíem. A Amposta, apart que seguim veient com van desapareixent establiments, s’ha de destacar l’ajornament de les festes alternatives programades per l’equip de govern en substitució de la Festa Major. Al nostre grup no li han agradat les reiterades declaracions culpant la ciutadania dels contagis a Amposta. Pareixia que es volgués buscar un cap de turc a qui culpar per la suspensió de les festes alternatives, festes que per altra banda, ja des del primer moment en què es van anunciar ja tenien moltes probabilitats d’acabar suspeses pel mateix motiu que la Festa Major i que ens va semblar una frivolitat dedicar-hi tants diners, temps i esforç mediàtic, enlloc de pensar en noves ajudes a famílies i a empreses. Enlloc de posar sentit comú. Al final han acabat suspeses igualment i moltes ajudes encara segueixen pendents de pagament.

Encara menys comprensible la ofensiva de l’equip de govern contra la oposició, ara ja contra dos dels tres grups que la formen. L’alcalde confon la llibertat d’expressió en fer-li seguidisme i aplaudir-lo. Quan es discrepa comença la campanya bruta contra el que discrepa: De mentiders, males persones, mals ampostins, d’atacar la cultura, d’elevar a la premsa una Comissió i fer-la pública a la premsa, donant per veritat només el que diu el govern, no amb fets, sinó paraula contra paraula.

L’oposició segons l’alcalde no ha de fer oposició, i si ho fa, se l’ha de castigar, se l’ha de silenciar, se l’ha de calumniar i se li han de posar, des la institució que ell presideix, totes les traves possibles a la seua tasca legitima i necessària, tant fa que tingui un regidor, com cinc. Actitud reprovable i menyspreadora per part de l’equip de govern, que tan es queixavaquan ells eren oposició i segons ells se’ls ho feia el mateix, cosa que no es cert.

L’últim exemple, ha estat acusat demagògicament el nostre regidor per l’alcalde d’haver assistit a l’acte d’inauguració del festival Deltachamber, tot i haver-ne demanat la suspensió per seguretat. L’alcalde s’agafa a este argument com clau roent, perquè no sap com tapar la seua gestió de la crisi sanitària i social, carregant contra l’únic regidor de Junts per tractar de silenciar-lo. Tots els regidors del consistori, siguin del govern o no, tenen certes obligacions institucionals i de protocol, per exemple assistir a actes organitzats pel consistori, com inauguracions d’equipaments o actes culturals de rellevància o també a les visites de càrrecs institucionals, igual que assistir als seu despatx per fer la seua tasca, i en ambdós casos hi ha risc de contagi. El que passa és que el primer ens el podíem estalviar i el segon forma part de les obligacions imprescindibles de tota persona que té una feina diària pública. L’alcalde, com ha dit reiterades vegades que l’oposició no fa cap tasca important, sembla que ho desconeix.

Però a més, l’assistència a este acte tenia una altra finalitat per part nostra, i fou l’alcalde, i no es la primera vegada, qui va sol·licitar l’ajuda del nostre grup per poder fer d’interlocutor a la Generalitat, en este cas en lo conseller de Territori i Sostenibilitat, sobre la possibilitat d’instal·lar la seu de l’Agència Catalana de la Natura a Amposta. El 6 de juliol via whatsapp i trucades es va contactar per fer realitat aquesta possibilitat. L’alcalde ara ho nega i sense sentit comú diu que som mentiders, "L’oposició són mentiders i no són de fiar" és lo seu mantra.

Potser la ira de l’alcalde i de l’equip de govern ve perquè la seua estratègia festiva, l’única que tenen, no ha estat corresposta per la ciutadania d’Amposta, tant en forma d’assistència multitudinària als actes organitzats, com en la resposta popular quan es va saber la suspensió dels actes festius. La majoria d’ampostins han dit ’ja era hora’ o ’era de sentit comú’ que es suspenguessin.

Precisament això, sentit comú, és el que s’està imposant a Amposta amb la gestió de la crisi sanitària, social i empresarial. La crisi no sabem quan s’allargarà ni podem mesurar encara l’abast dels efectes negatius que generarà, per tant és millor ser prudents i com hem sol·licitat reiterats cops, reservar les arques municipals per quan torni la normalitat, és de sentit comú i el que està fent qualsevol empresari o família.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament