• Webs Municipals  

Seguim fent ciutat

Article del mes de novembre de 2016

publicat el 20/11/2016

L’equip de govern d’Esquerra d’Amposta segueix treballant per complir els seus compromisos, i així lentament anar construint la nova Amposta que tots i totes volem.
Un dels principals compromisos va ser combatre l’atur, la principal problemàtica dels ciutadans d’Amposta. Per aquest motiu, l’equip de govern dedica la major quantitat de temps i accions a capgirar les dinàmiques locals del mercat de treball. Des del passat mes de setembre, 50 persones estan treballant de forma temporal en els plans d’ocupació locals en els que s’han invertit 250.000 euros. S’han fet diferents tasques de manteniment, conservació i millora de la via pública, per pal·liar l’estat de deixadesa en que els darrers anys es trobava la via pública, un altra de les principals preocupacions dels ampostins i ampostines. S’han construït o s’estan a punt d’acabar voreres noves a la plaça de Teixidó, a les zones verdes de l’Avinguda de la Generalitat i als voltants de l’Estació d’autobusos. També s’han fet importants obres de manteniment al Cementiri Municipal, com arrebossar i pintar les façanes exteriors i parets interiors, que feia una dècada que no s’havien pintat i s’han fet actuacions d’urgència a les voreres i jardineres interiors, a l’espera de l’arranjament integral en preparació per l’equip de govern.
S’han pintat els corrals del Pavelló Firal, s’han netejat les voreres i zones verdes dels Polígons de Tosses i l’Oriola, s’ha donat suport en la neteja de places de la ciutat i del parc dels Xiribecs i s’han repintat senyalitzacions horitzontals i passos de vianants. Al Poble Nou, s’ha pintat l’exterior de l’escola i les cobertes, pilars i exteriors de la pista coberta.
Un altre compromís acomplert és el referent a la recuperació de l’edifici del Sindicat, a l’Avinguda de la Ràpita. Com tots hem pogut veure, aquest mes d’octubre s’han començat els treballs previs a la restauració integral del Sindicat. Aquests treballs previs consisteixen en la neteja de l’edifici i el desmuntatge del sostre per a poder comprovar l’estat general i poder redactar un projecte de remodelació rigorós, en que no apareguin imprevistos posteriorment. La remodelació de l’edifici permetrà situar allí tots els departaments relacionats amb foment i la creació d’ocupació de l’Ajuntament, ara dispersos en diferents dependències. S’hi ubicarà les oficines d’Amposta Empresa (actualment a l’edifici administratiu de la plaça de l’Ajuntament) i de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació (ara als baixos de la biblioteca). Així mateix, es reservarà un espai per posar-hi, arribat el moment, el FabLab de les Terres de l’Ebre, una fàbrica de serveis i plataforma d’innovació empresarial lligada al Projecte d’Especificació i Competitivitat Territorial (PECT) de la Reserva de la Biosfera. L’edifici del Sindicat es va adquirir l’any passat a càrrec total de fons de la Diputació de Tarragona.
En aquest darrer ple del mes d’octubre es van aprovar inicialment les Ordenances Fiscal de 2017. El tret principal seria la congelació de les taxes municipals i la modificació d’algunes bonificacions, com per exemple, la bonificació del 95% en l’IBI per als immobles propietat d’entitats considerades d’interès municipal com la Lira o la Filha, llarga reclamació d’aquestes entitats, així com també es manté la bonificació en l’IBI per als habitatges de primera residència, aplicat ja durant aquest any.
En el darrer ple també es va aprovar l’atorgament de la Medalla d’Or de la Ciutat al Club de Futbol Amposta, en reconeixement del seu centenari el passat 2015.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament