• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2015 S’apropen les Festes Majors del Centenari del Pont Penjant

S’apropen les Festes Majors del Centenari del Pont Penjant

Del 13 fins el 23 d’agost, el programa festiu inclou més d’una trentena d’actes taurins i centenars d’activitats de tot tipus. Entre elles, destaquen els concerts i la commemoració del centenari de la primera pedra del Pont Penjant.

publicat el 04/08/2015

El retorn del pregó a la plaça de l’Ajuntament (13 d’agost), l’acte de commemoració del centenari de la Primera Pedra del Pont Penjant (15 d’agost), els concerts d’arrancada i finalització de les festes a càrrec dels Quicos (13 d’agost) i els Catarres i el Mafio (23 d’agost) respectivament o un bou capllaçat nocturn (19 d’agost) són algunes de les activitats destacades del programa de Festes Majors d’Amposta 2015, que enguany arranquen dijous 13 i s’allarguen fins diumenge 23. Aquest matí, el regidor de Festes, Ramon Bel, acompanyat de la regidora de Cultura, Inés Martí i del regidor responsable de bous, Marc Fornós, ha presentant tots aquests detalls.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > S’apropen les Festes Majors del Centenari del Pont Penjant

Amb un pressupost total de 260.000 euros aproximadament (70.000 per als actes taurins i 190.000 per a la resta d’activitats), les Festes Majors d’Amposta 2015 recuperen enguany el seu lloc habitual del pregó. "Després de fer-se uns anys al parc dels Xiribecs, enguany torna a la plaça de l’Ajuntament, a petició expressa del pregoner de festes d’enguany", ha explicat Bel, tot assegurant que és "una ubicació que a aquest equip de govern també li agrada".

Entre d’altres coses, les Festes Majors 2015 destaquen per ser les festes del Centenari de la Primera Pedra del Pont Penjant. Una efemèride que es commemorarà amb un acte institucional el mateix dia 15 d’agost en què participaran no només els representants institucionals d’Amposta, sinó també de l’Aldea. Sota el títol El Pont Penjant, Cent anys de la unió de les dues ribes de l’Ebre, Amposta i l’Aldea s’uniran al bell mig d’aquesta emblemàtica infraestructura. Serà a partir de les onze del matí, i hi participaran la Banda de música La Unió Filharmònica, la banda musical Verge dels Prats de l’Aldea i els gegants de les dues poblacions. Tal i com ha explicat la regidora de Cultura, Inés Martí, "s’anima a la gent a que es vesteixin amb la indumentària típica de principis de segle". Per la nit, a la zona del Castell hi haurà el concert Germans per part de Riu, a càrrec de Montse Castellà.

L’efemèride del Pont Penjant també protagonitza enguany la bandera de festes. L’Ajuntament n’ha editat 5.000 de plàstic que es repartiran conjuntament amb el panoli. L’àrea de Festes també n’ha imprès una tirada de roba que es pot adquirir a l’àrea de Festes de l’Ajuntament a un preu de cinc euros. Es podran anar a comprar a partir del dia 12 d’agost.

Prop de 30 actes taurins

Un dels gruixos importants del programa d’actes de Festes Majors d’Amposta són els actes taurins, que tenen un pressupost aproximat de 70.000 euros. Enguany se n’han programat una trentena. "Hi haurà set dies de tardes de bous i 7 dies de bous al carrer o "encierros", quatre bous capllaçats (3 organitzats per l’Ajuntament), cinc bous embolats també organitzats per l’Ajuntament i sis bous i una vaqueta embolada organitzats per les penyes taurines", ha assenyalat el regidor responsable de l’àrea de bous, Marc Fornós.

Quant a les novetats, Fornós n’ha destacat dos. Per una banda, la celebració del primer bou capllaçat nocturn, dimecres 19, organitzat i patrocinat per l’Associació Cultural Bou Capllaçat d’Amposta. Sortirà des de la plaça de bous, anirà fins al Pont Penjant i tornarà a la plaça de bous. Una altra novetat del programa de bous és que l’últim bou embolat, el del diumenge 23, "enlloc de fer-se després dels focs artificials, es farà abans". Així, a les deu de la nit tindrà lloc el bou embolat, a les onze els focs i després el concert dels Catarres i el Mafio.

Jordi Giner, autor del cartell

En el marc de la roda de premsa també s’ha presentat el cartell. És del jove ampostí i exalumne de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, Jordi Giner.

Podeu consultar tot el programa a la web de l’Ajuntament.

I els actes taurins, aquí.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > S’apropen les Festes Majors del Centenari del Pont Penjant


Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament