• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP) opina El PSC demana al ple suport per reclamar a la Generalitat el control eficient de la plaga de la mosca negra

El PSC demana al ple suport per reclamar a la Generalitat el control eficient de la plaga de la mosca negra

Presenten una moció al ple ordinari de juliol

publicat el 29/07/2019

El PSC demana al ple suport per reclamar a la Generalitat el control eficient de la plaga de la mosca negra

"Durant les diferents reunions mantingudes al llarg d’aquests anys, els tècnics han explicat i recordat que aquesta plaga és difícil d’eradicar, però que es pot tractar amb antelació per minimitzar el seu impacte. Al llarg d’aquests darrers quatre anys, hem reclamat al govern de la Generalitat que garanteixi els pressupostos necessaris per fer-hi front. El cert es que durant els primers mesos de l’any que és quan s’ha de començar a actuar, encara no s’havia signat el conveni ni s’havia autoritzat cap despesa al COPATE, que en no tenir conveni no tenia competències per controlar la mosca negra", ha argumentat Francesc Miró.

Reclamen d’una vegada per totes que les Terres de l’Ebre tinguin els mateixos drets que la resta dels territoris del país, que el govern de la Generalitat atengui les necessitats del sud de Catalunya.

Per la qual cosa exigim a la Generalitat que compleixi el conveni amb el COPATE per garantir que l’any vinent no es torni a produir l’error d’aquests darrers anys i que l’inici de la primavera no sigui de nou un infern per a la gent que vivim a les Terres de l’Ebre, en un país que ha de pensar sempre en cadascun dels habitants del seu territori.

La salut de les persones i el seu benestar són fonamentals per a nosaltres i, si no s’actua ja, emprendrem les mesures de mobilització i arribarem a les instàncies que faci falta perquè el govern de Catalunya ens escolti.

"Es fa necessari que el govern de la Generalitat garanteixi el tractament de la mosca negra amb la dotació pressupostària corresponent perquè es puguin realitzar els tractaments durant la fase larvària i en la freqüència i cadència que els tècnics recomanin, atenent la urgència i l’afectació a la salut d’aquesta plaga, perquè a la mosca negra se l’ha d’atacar al llarg de tot l’any i no solament quan pica. Un cop més el govern de la Generalitat no està per la feina d’atendre les necessitats de la gent del territori. ", ha reblat Francesc Miró.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament