• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP 2019-2023) opina El PSC demana a la Generalitat mantenir els ajuts de menjador durant l’estiu

El PSC demana a la Generalitat mantenir els ajuts de menjador durant l’estiu

publicat el 20/08/2020

La situació d’emergència educativa derivada del tancament dels centres educatius a causa de la pandèmia de la Covid-19 ha afectat greument la comunitat educativa i ha agreujat les desigualtats socials i educatives preexistents, per la pèrdua de l’escola com a element igualador.

A dia d’avui, són massa les incerteses que encara planen sobre l’inici del proper curs escolar i sobre la garantia de suficiència alimentària aquest estiu, i avui mateix aquesta incertesa afecta les famílies i la infància vulnerables que requereixen mantenir als ajuts de menjador que es proporcionen durant el curs, també els mesos d’estiu. Totes les forces polítiques representades al Parlament de Catalunya van aprovar per unanimitat una moció proposada pel Grup Socialista, que proposava:

"Donar cobertura als ajuts alimentaris per a menors vulnerables durant els mesos no lectius de l’estiu del 2020, conjuntament amb la resta d’administracions, i utilitzant també els fons que es rebin de l’Estat, per a garantir que l’alumnat en risc d’exclusió social tingui cobertes les necessitats alimentàries, amb el manteniment de les targetes moneder o amb altres fórmules".

El Govern de la Generalitat encara no ha donat resposta de com i quan facilitarà aquestes noves ajudes alimentàries que de nou necessiten moltes famílies a Catalunya.

El passat mes de març més de 50 alcaldesses i alcaldes es van adreçar per carta al President de la Generalitat per demanar-li diligència en el repartiment de les targetes moneder per aquelles famílies vulnerables beneficiàries de les beques menjador que, degut al tancament de les escoles, no podien gaudir d’aquest servei als centres educatius; i denunciaven que: "No es podia comunicar una mesura sense preveure els mecanismes per dur-la a terme i deixar-la en mans de la bona voluntat de l’Administració local i ens oferíem de nou en articular totes les propostes que tinguem al nostre abast per a garantir que els ajuts arribin a les famílies. Però alhora reclamem que cal fer-ho de manera dialogada, acordada i coordinada".

Els Ajuntaments de Catalunya governats per socialistes han reclamat en un comunicat conjunt al Govern de la Generalitat que aclareixi com està previst cobrir les necessitats alimentàries de l’alumnat en risc d’exclusió social aquest estiu.

Per tot plegat, i en un moment de creixement dels casos d’infància en risc d’exclusió, que segons dades de Save The Children s’acosten a un infant de cada 3, estem davant una nova mostra de descoordinació i desinformació entre les Conselleries d’Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies, perquè des del món local es desconeix si es mantindran aquestes ajudes, i amb quina fórmula .

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament