• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP) opina El PSC d’Amposta reclama fer un reconeixement als pastors de ramats d’Amposta

El PSC d’Amposta reclama fer un reconeixement als pastors de ramats d’Amposta

Demanarà al ple de l’ajuntament que s’encarregui una escultura representativa del treball dels pastors de ramats i s’ubique al carrer Sant Cristòfol.

publicat el 19/07/2018

El PSC d’Amposta reclama fer un reconeixement als pastors de ramats d’Amposta

El grup municipal Socialista han explicat que el C/ Sant Cristòfol, popularment conegut com el barri del Lligallo, és una zona molt reconeguda pels ampostins perquè antigament era pas dels ramats en la seva transhumància. De tots els lligallos d’Amposta aquest és el més conegut, degut a que es va constituir un petit nucli de població i que allí hi van viure la gran majoria dels pastors d’Amposta, més d’una dotzena de famílies.

Aprofitant que allí està la Residència de la Gent Gran i s’està dignificant aquest indret, els pastors que encara hi viuen i el conjunt dels veïns ens reclamen retre homenatge a tots els pastors que han viscut en aquesta zona i, que millor que amb una escultura que representi aquest treball, tan sacrificat i poc reconegut, com un dels oficis de més tradició a la nostra ciutat.

Cal recordar que justament la plaça ubicada allí mateix té el nom de "Plaça de la Transhumància" i no hi ha cap placa identificativa, per això es fa necessari col·locar-n’hi una.

El portaveu socialista Francesc Miró assenyala que: "Un indret tant emblemàtic com aquest requereix tenir una escultura que representi i recordi la importància i significació que tenien els pastors de ramats a la nostra ciutat, com a part de la nostra història més recent i, que ha de servir per no oblidar el passat i relacionar-ho amb el present."

És per això que Francesc Miró demanarà al ple de l’ajuntament que s’encarregui una escultura representativa del treball dels pastors de ramats per fer homenatge a aquesta gent tant sacrificada i la col·loqui en aquest indret.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament