• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2021 El programa 30 Plus deixa més 1,4M€ en subvencions a la contractació a empreses

El programa 30 Plus deixa més 1,4M€ en subvencions a la contractació a empreses

Fins a 220 persones s’han beneficiat d’aquest programa del SOC que vol afavorir la contractació de persones aturades major de 30 anys i que torna a obrir convocatòria i permetrà inserir laboralment fins a 70 persones

publicat el 14/10/2021

L’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Ajuntament d’Amposta ha gestionat, des del 2017 i fins ell 2021, més d’1,4 milions d’euros de subvencions destinades a empreses per a la contractació de persones aturades majors de 30 anys. Són les subvencions que les empreses han rebut en el marc del programa 30 Plus, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que ha permès contractar, al llarg d’aquests cinc anys 220 persones aturades durant un període mínim de sis mesos, més d’un 40% de les quals han renovat el contracte. En la darrera edició, la del 2021, es van oferir fins a 60 contractes –el màxim assolit els darrers 5 anys- en 39 empreses diferents amb un total de subvenció de prop de 507.000 euros.

Aquest programa sempre va acompanyat de plans formatius que es dissenyen a mida ajustant-se a les necessitats específiques de cada empresa sol·licitant. La majoria de les formacions s’adapten directament als objectius del lloc de treball a cobrir amb formacions teòrico-pràctiques perquè les empreses necessiten que els coneixements apresos s’apliquen ràpidament al lloc de treball. A banda, també es fan formacions en competències transversals si es detecta que la persona les necessita i ja compta amb experiència o coneixements previs en el sector, i es treballen temes com l’autocontrol, la resolució de conflictes, la millora continua o el treball en equip.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, s’ha mostrat molt satisfet amb els resultats d’aquest programa, tant pel que fa a la millora de l’empleabilitat que ha suposat per aquestes 220 persones que han participat durant els darrers cinc anys com per els diners que ha suposat a les empreses del territori. "Aquests polítiques són les que ens ajuden a dinamitzar econòmicament la nostra ciutat", assenyala.


Descarregar document (PDF)


Edició 2021/2022

Atès els bons resultats assolits durant aquests cinc anys, el SOC ha tornat a atorgar una subvenció a l’Ajuntament d’Amposta per a l’execució del nou programa 30 Plus 2021 / 2022. En aquest exercici es podran contractar 70 persones del col·lectiu prioritari del programa, per part de les empreses del territori. Aquestes empreses podran formar i capacitar a les persones seleccionades al seu lloc de treball i rebran una subvenció per un mínim de 6 mesos i màxim de 9 mesos  de contracte pel valor del SMI, aproximadament seran 1.125,83 € mensuals.

Totes les persones i les empreses interessades en participar en els processos de selecció així com en la contractació de persones pel programa 30 Plus, podran demanar informació a l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Ajuntament d’Amposta, i se’ls informarà i facilitarà la seva participació.


Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament