• Webs Municipals  

Un préstec idea nostra

publicat el 18/01/2020

Els pressupostos que té l’Ajuntament d’Amposta per aquest 2020 seran un copia i pega del dels altres anys. Ja ho vam dir al ple. El més rellevant que hi ha és el préstec de 5 milions d’euros per a refinançar la Residència d’Avis, una proposta que feia anys que ho havíem proposat.

Quan ho vam proposar?

Fa any i mig que vam presentar una moció. És molt fàcil de comprovar. Ens semblava inconcebible que l’Ajuntament fes un préstec a Euríbor + 0,60 i en canvi a la residència el teníem a un interès d’Euríbor + 2,25. Era una vergonya. Calia refinançar-ho de forma immediata. Ho vam dir llavors i no ens van escoltar. Esquerra ha tardat gairebé dos anys en fer-ho. Més val tard que mai.

Què han comportat aquests dos anys?

Un dèficit de mig milió d’euros anual a la residència.

Què aconseguim ara?

Gràcies a la nostra proposta, encara que tard, l’amortització del préstec suposarà 200.000 euros menys, una xifra mol més assumible per a l’economia de la Residència d’Avis. Fins i tot, allargant el termini, es generarà un estalvi mínim de 140.000 euro, una xifra que podria acabar sent superior.

És Som Amposta productiva?

Sí. La ciutadania s’estalviarà 140.000 euros gràcies a la gestió de Som Amposta. Nosaltres no estem de cara a la galeria, fem gestió, i això és el més important. La bona gestió comporta no llençar diners dels ciutadans a la paperera, característica del govern d’Esquerra Republicana. En llença tants que al final ha de pujar els impostos.

Davant aquesta incompetència que hi ha?

La bona gestió de Som Amposta. Ens hagués agradat que ens fes cas més aviat, però més val tard que mai. Almenys ens han acabat fent cas i es més important, La residència podrà respirar econòmicament. La gestió de Som Amposta suposa un estalvi de diners. En canvi, el model d’Esquerra és sinònim d’incompetència i de llençar diners a les escombraries.


Nosaltres compraríem habitatge

Els pressupostos del 2020 inclouen 80.000 euros habitatge públic. Fins aquí, podríem estar d’acord en invertir en la creació d’un parc d’habitatge públic.

En què s’inverteixen aquests 80.000 euros?

Aquests 80.000 euros són, bàsicament, del lloguer de 33 pisos. Sabeu aquells 16 pisos que gestionava l’Ajuntament? Només 16 pisos ens costen 50.000 euros anuals, és a dir 260 euros al mes cada pis. D’alguns estem cobrant, pel lloguer, només uns 40 o 50 euros. És a dir, hi ha gent de la ciutat que per un pis amb pàrquing només paga 50 euros. Aquesta no és la nostra política. La política de Som Amposta és que qui no pot pagar en diners pagui ho pagui amb feina, però tothom ha de pagar d’alguna forma. És una falta de respecte en vers tothom qui paga.

Quin és el model d’EA?

El model d’EA es gastar-nos 80.000 euros en lloguers de 33 pisos. Així, ens deixarem amb la legislatura més de 300.0000 euros, diners que aniran directament a les escombraries.

Quin és el model de Som?
Amb la situació actual, on els pisos mai han estan tan barats, i amb unes condicions Euríbor + gairebé 0 d’interès a l’hora de constituir una hipoteca; enlloc de pagar lloguers, volem comprar pisos. Preferim pagar hipoteques, perquè la hipoteca s’acaba i llavors el pis és teu. Generes patrimoni i després pots generar un benefici amb els lloguers. Quina persona coneixeu que podent triar entre comprar i tenir patrimoni o pagar sempre lloguer i no tenir res en propietat, optaria per la segona opció. No coneixíem a ningú fins ara, Esquerra Republicana.

Pagament loteria

Fins el 21 de març, en horari de 10.30 a 12.30, a l’oficina de Som Amposta es farà el pagament de la loteria.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament