• Webs Municipals  

Ple més d’octubre

Article del mes d’octubre de 2017

publicat el 26/10/2017

Rebuig a l’ocupació il·legal d’habitatges

En el ple del dia 16 d’octubre des de CIU vam presentar una moció de rebuig a l’ocupació il·legal d’habitatges, estem preocupats per les ocupacions que estan fent màfies organitzades a Amposta. Estem veient com els veïns han de suportar que es posen a viure al costat de casa seua ocupes que majoritàriament tenen els subministres d’aigua i llum punxats i no respecten en absolut la convivència entre veïns i no paguen cap tipus d’impost municipal. Aquests fets, allí on es produeixen creen un mal ambient entre els veïns que veuen pertorbada la seua tranquil·litat.

És per això que vam demanar al Govern d’esquerra i al seu Alcalde que treballi per restablir la legalitat, que s’apliqui un catàleg de mesures per evitar l’ocupació i que faci un cens actualitzat de les cases ocupades a Amposta. La moció va ser aprovada per tots els grups polítics.

Esperem que vagi donant els seus fruits i que l’efecte crida que hem vist els últims mesos s’acabi d’una vegada per totes.

Caixer del Poble Nou

Des de fa tres anys que estem esperant el caixer del Poble Nou. El senyor Alcalde l’any 2015 ens deia que el govern de Convergència no sabíem negociar amb els bancs quan demanàvem els préstecs i que ells quan governarien tindrien el caixer. Ara volen ubicar un caixer que ens costarà 700 euros cada mes als ciutadans d’Amposta. No que ells negociarien millor? Li vam demanar a l’Alcalde que volíem per al 2018 el caixer al Poble Nou pagat per l’entitat bancària. Ja vorem com acaba.

Ordenances fiscals

En la votació de les ordenances el nostre grup es va abstenir donada la poquíssima informació que disposàvem. Ens hagués agradat, per exemple, saber la nova ordenança de taules i cadires com afecta els bars i restaurants que posen una terrassa, amb la informació facilitada impossible, sabem que tindran una reducció les que estan tot l’any i bonificacions al mobiliari però poca cosa més.

Les ordenances han de servir per tenir una visió aproximada de quins ingressos disposarà l’Ajuntament per a l’any 2018, en aquest cas cap informació i això que són l’ajuntament transparent. L’alcalde ens va donar la raó i es va comprometre a millorar la informació rebuda pels grups. Per una altra banda, des del nostre grup vam demanar a l’equip de govern que volíem poder agrupar els impostos que paguen els ciutadans a l’Ajuntament i pagar-los mensualment, de manera que no s’hagi de pagar per exemple de cop 600 euros i es puguin pagar 60 euros al mes. Des del govern ens van dir que s’ho mirarien.

Moció de condemna de la violència i repressió policial efectuada per la policia l’1 d’octubre de 2017

Aquesta moció finalment fou conjunta de tots els grups municipals que condemnem de forma rotunda la violència efectuada per la policia nacional i la Guàrdia Civil davant de ciutadans indefensos amb les mans enlaire. Malgrat l’ambient que es respirava arreu els ciutadans d’Amposta van resistir i van poder votar en un Pavelló Firal ple de persones esperançades amb la llibertat.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament