• Webs Municipals  

Ple del mes d’octubre

Article del mes de novembre de 2016

publicat el 20/11/2016

Ordenances Municipals 
El nostre grup municipal es va abstenir en la votació. Aquestes són les raons de la nostra abstenció:
Des del nostre grup vam proposar: 
- Rebaixa del 10% de l’impost d’escombraries, rebut que paguem tots els ciutadans i que l’Ajuntament pot rebaixar quan vulgui , continuant donant igualmentels màxims serveis. Resposta de l’equip de govern a la nostra proposta: NO 
- Rebaixa de l’IBI rústic: els pagesos estan passant des de fa temps una situació complicada, per això l’any passat ens vam comprometre a aquesta rebaixa i l’equip de govern la va acceptar. Aquest any 2017, han canviat d’opinió i la resposta és NO 
- Bonificacions als comerciants que vulguin establir-se al casc antic o fer reformes en els seus establiments. El nostre grup municipal va proposar a l’equip de govern una ordenança ja redactada, que només calia començar a aplicar, de manera que alguns comerciants s’haguessin pogut veure beneficiats d’aquesta iniciativa. La resposta de l’equip de govern: sí. Però la veritat és que continuem en el res de res. 
- ¿Què passa amb la contribució? A Amposta s’ha fet una revisió cadastral que donarà lloc a un augment de l’IBI per a molts ciutadans i fins i tot se’ls pot demanar que paguin 4 anys d’endarreriments, a més dels 60 euros que han hagut de pagar de forma obligatòria. El nostre grup va demanar a l’Alcalde que, tal i com està previst dins de les seves potestats,reclami només l’últim any. Esperem que així es faci, ja que de no ser així, molts ampostins hauran de pagar els 4 anys anteriors, la qual cosa no ens sembla just. 
També recordar que els que ara governen, quan estaven a l’oposició, demanaven que es fes aquesta revisió cadastral per tal de poder baixar la contribució. Nosaltres sempre vam dir que fent la revisió cadastral ens trobaríem com ara, amb augments que no s’ajusten a la realitat. .

Bases per la contractació de persones aturades: Abstenció de CIU
No dubtem de la bondat i la bona voluntat de fer unes bases de contractació que facin possible que les persones aturades puguin tenir feina, però aquestes bases s’han de fer dins la legalitat vigent. 
Les bases que ha aprovat l’ajuntament subvencionen amb un mínim de 250 euros a empresaris o empreses que contractin persones aturades i els facin un contracte de llarga durada, encara que aquestes empreses estiguin ubicades a qualsevol municipi. Idea molt bona, execució pèssima. Segons l’informe de secretaria i intervenció, aquestes bases són nul·les de ple dret, perquè l’Ajuntament d’Amposta només té competències dins el seu municipi. A més, pretenen enganyar la Generalitat de Catalunya, donant una informacióde mitges veritats. 
Per evitar la inseguretat jurídica que això pot crear en les empreses i la falta de confiança que generaria si finalment aquestes empreses no poguessin acabar cobrant la subvenció, des del CIU hem demanat a l’equip de govern de l’Ajuntament que es repensin les bases i que ho apliquinnomés per empreses d’Amposta i si convé, augmentar la subvenció a les empreses ampostines contractants. D’aquesta manera possibilitem la contractació de persones d’Amposta que estiguin aturades, però subvencionem empreses d’Amposta. Tal i com s’han aprovat ara les bases, l’equip de govern pot acabar volent subvencionar una empresa de Jaén que dóna feina a un ampostí i finalment no poder-li pagar per haver aprovat unes bases nul.les de ple dret. .

Moció de CiU perquè la residència d’avis tingui una gestió pública
Aquesta moció va ser aprovada per tots els grups, inclòs l’equip de govern, que en diverses ocasions havia manifestat la seva intenció d’externalitzar el servei. 
Sempre direm el mateix: no hi ha cap empresa privada que vulgui perdre diners, per tant, és evident que si les empreses privades s’interessen per gestionar la residència és perquè preveuen que obtindran beneficis. D’aquí que, des del nostre grup municipal, proposem que la residència sigui gestionada per la fundació municipal, que és pública,i els beneficis que generarà en el futur es quedin a les arques municipals i no en mans d’empreses privades. 

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament