• Webs Municipals  

Pla de xoc de legislatura per al clavegueram

publicat el 18/11/2019

Amposta té un greu problema amb el clavegueram. I el té perquè durant anys –fins i tot dècades- no es va invertir un cèntim en la reurbanització dels barris més antics, com per exemple el Grau o les Quintanes. Fa quatre anys ens vam trobar situacions que semblaven irreals per a una ciutat de més de 20.000 habitants: clavegueres esfonsades, aigües pluvials connectades al clavegueram... Des del primer dia hem anat posant fil a l’agulla a totes les situacions detectades i hem invertit quantitats importants de diners del pressupost municipal en millorar el clavegueram de carrers com el Sant Cristòfol, l’Agustina d’Aragó o el Tarragona, per posar només uns exemples. No és suficient. Amposta necessita d’una inversió constant en renovació de clavegueram. És per això que des de l’equip de govern d’Esquerra plantegem fer un pla de xoc de legislatura en clavegueram, on volem invertir, de mitjana 500.000 euros anuals en la renovació d’aquesta xarxa.

Com ho farem?

• Hem demanat al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) una subvenció de 250.000 euros que destinarem a aquest pla.

• També destinarem 250.000 euros del pressupost anual de l’Ajuntament a la bossa de clavegueram.

• I finalment, hem creat una taxa de clavegueram, vinculada a la factura de l’aigua, amb la qual calculem recaptar 250.000 euros anuals que també invertirem íntegrament en la millora d’aquesta xarxa. La nova taxa, que serà temporal, s’inclourà al rebut de l’aigua amb una quota fixa de 3,5 euros trimestres i una quota variable en funció del consum d’aigua. Una llar que consumeixi uns vint metres cúbics mensuals acabarà pagant a l’any uns 20 euros.

Un final d’any carregat d’obres

Aquest tram final d’any veurem culminar projectes importants per a la ciutat i els seus barris. Per exemple, al barri del Grau confiem en acabar les obres de reurbanització del conegut pàrquing del butà, per dotar a aquesta zona d’Amposta d’una pista poliesportiva i una zona de joc per als més menuts. També en aquest barri hem d’enllestir la reurbanització en clavegueram i aigua potable dels carres Primer i Segon de Maig. Una altra obra important que esperem acabar les properes setmanes és la urbanització del pàrquing públic de l’avinguda de la Ràpita a la vora del carrer Sebastià J. Arbó, al solar on hi havia hagut el concessionari de la Mercedes. Altres actuacions que estem fent aquest darrer trimestre de l’any són els canvis de paviments als parcs infantils del Poble Nou, la repavimentació del camí Sota Montsià o l’adequació dels passos de barranc dels diferents camins.

Reduïm residus i Cuidem Amposta

Un altre dels grans objectius que ens hem marcat, com a equip de govern, per als propers quatre anys són les polítiques ambientals que ens permetin tenir una ciutat més respectuosa amb el Medi Ambient, millorant també la imatge de la ciutat. Des de la regidoria de Polítiques Ambientals enguany ens hem adherit a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

L’objectiu?

Conscienciar a la ciutadania del gran volum de residus que generem i difondre mesures que ens permetin, a títol individual, reduir la quantitat de residus que fem. És la primera acció que fem amb la marca Cuidem Amposta.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament