• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Som Amposta (SOM AMPOSTA) opina Un nou pla d’ajuts a les rendes baixes

Un nou pla d’ajuts a les rendes baixes

publicat el 18/12/2019

L’any 2015, gràcies a la proposta del nostre grup municipal, l’Ajuntament va crear una ajuda al pagament de l’IBI (la contribució) i durant tres anys, moltes famílies han pogut cobrar aquest ajut. Per problemes legals, per al 2019 s’ha tret. Però quan hi ha problemes, s’han de solucionar.

Quina és la solució?

El 2005 es va crear l’ajut a les rendes baixes. Gràcies a aquestes ajudes, qualsevol pensionista que cobri menys de 950 euros si viu sol o el doble si viu acompanyat pot optar a una ajuda d’entre 100 i 140 euro. Tenim un veí, Rafel, que cobra 1.900 euros, d’on viuen ell i la seva dona i els seus néts, que ho cobra. Ens sembla fantàstica aquesta ajuda. Però Carlos, amb un sou de 1.000 euros, no pot accedir a cap ajuda. Per què no? Estem a favor que Rafel la continuï cobrant, però hem de fer alguna cosa per ajudar també a Carlos.

Com?

Els ajuts a les rendes baixes estan destinats a pensionistes. Podem fer la mateixa ajuda, però incloure l’opció de no pensionistes . La interventora diu que és factible fer aquesta mateix ajuda. Hem de poder fer que tots els veïns de la ciutat que ho necessiten tinguin accés a les ajudes.

Regularitzar el personal de l’Ajuntament

Hi ha personal de l’Ajuntament, a causa de l’increment del volum de feina, que han de realitzar tasques de superior categoria. Hi ha peons i oficials de brigada, per exemple, que estan fent tasques que no corresponen a la categoria que tenen. Ho hem observat mes rere mes, any rere any. Per decret d’alcaldia se’ls assignen aquestes tasques. Quasi sempre són els mateixos treballadors. Reconeixem que estan capacitats per fer aquesta feina de superior categoria. La nostra pregunta és, per què no se’ls promociona? Si fa anys que fan la feina i els hi paguem per fer-la, perquè no es regularitza la seva situació? Han demostrat que poden promocionar. El que es just, és just.

Lluitem contra el frau

Vam presentar una moció per lluitar contra el frau que no ens van aprovar. Tot i així, nosaltres continuarem lluitant-hi. Es tracta de societats que tenen immobles que els lloguen, que tenen beneficis, i en canvi, no paguen els seus impostos com tothom. És un problema. Vam denunciar que hi havia casos i els hem posat en coneixement de l’Oficina de Gestió Tributària i de Base. En concret, es tracta de quatre pisos i quatre pàrquings del carrer C. que no han pagat mai i a dia d’avui tenen un deute acumulat de 15.000 euros.


Que quedi molt clar que valorem molt la feina d’OGT i Base. Ells ignoren el fet perquè no tnene accés a si l’immoble s’està llogant i té un rendiment. Però ara, gràcies a Som Amposta, BASE n’és coneixedor i gràcies l’article 169 de l’ordre de prelació, s’ha decretat l’embargament i se’ls hi ha notificat tant al propietari com al llogater. Mentre el propietari no liquidi el deute, el llogater té l’obligació d’ingressar els diners del lloguer a l’Ajuntament; si no ho fa, tindrà conseqüències penals. Així recuperarem el deute. Demanem a l’alcalde que ens autoritzi per fer la investigació i comprovar que les societats que tenen immobles paguin impostos. Si no ho fan, donar la informació a BASE perquè embargui i es pugui recuperar el deute. Si s’han de pagar impostos, els hem de pagar. Si tothom paga, augmenta la recaptació i podríem baixar impostos i millorar serveis. O pots fer com fa Esquerra i malgastar-los, què hi farem!

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament