• Webs Municipals  

Inici L’Ajuntament Grups municipals Esquerra d’Amposta - Esquerra Republicana de Catalunya (EA-ERC) opina Un nou model d’Estades per fer front a les restriccions del COVID-19

Un nou model d’Estades per fer front a les restriccions del COVID-19

publicat el 30/05/2020

Davant la voluntat de poder donar resposta a les necessitats de les xiquetes i xiquets de la ciutat de poder gaudir d’unes estades d’estiu tot i les restriccions derivades del Covid-19, des de l’Ajuntament hem desenvolupat un nou model d’estades que permetrà garantir tot un seguit d’oferta de places. A més, aquest nou model permetrà donar suport a les empreses de lleure i a les entitats i associacions de la ciutat i alhora garantir que els i les joves de la borsa de monitors i monitores de lleure puguin treballar aquest estiu.

Fins ara, hi havia dos tipus d’estades diferenciades: les municipals i les de les empreses de lleure ofertaven activitat privades. Ara bé, les mesures de seguretat i salut actuals fan molt difícil mantenir aquest model d’oferta pública i privada. És per aquest motiu que hem decidit implementar un nou model, en què l’Ajuntament ens posarem al servei de les entitats i les empreses del sector per donar-los-hi tot el nostre suport, tant econòmic com en la cessió d’espais, per poder fer realitat aquesta oferta d’estades d’estiu, seguint sempre les recomanacions en salut i seguretat. Per desenvolupar aquest projecte d’estades, l’Ajuntament destinarà 80.000 euros a les associacions culturals, esportives i socials i empreses de lleure que desenvolupen un projecte de lleure per aquest estiu a Amposta.

Aquestes estades van dirigides a infants de 3 a 17 anys i cada projecte ha de comptar amb un mínim de 20 places. Tanmateix també serà necessari que un 10% dels infants que vagin a les estades no estiguin associats, que un 10% siguin derivats de serveis socials, i que tinguin una durada mínima de 10 dies laborables i de quatre hores al dia.

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS ADAPTATS AL COVID-19

Al juny ha començat el procés per elegir en que es destinaran 150.000 euros del pressupost municipal de l’any 2021. Ara bé, aquest cop el procés participatiu també s’ha hagut d’adaptar a la situació de crisi sanitària derivada del Covid-19.

Per una banda, el procés de debat previ a la votació s’ha desenvolupat per poder-se fer en format telemàtic i per l’altra en aquest procés participatiu a més de poder elegir projectes d’inversió, també es podran proposar actuacions que computin a la partida de despesa corrent.

AJUTS PER AL TEIXIT ECONÒMIC

Després de passar tots els tràmits administratius, el divendres 29 de maig els autònoms de la ciutat van poder començar a sol·licitar l’ajut de reactivació per la crisi derivada del Covid-19.

Aquest sistema de subvenció de fins a 500 euros per activitat econòmica ha posicionat a Amposta com l’Ajuntament que més s’ha avançat a l’hora de proporcionar recursos a aquells qui més s’han vist afectats per la crisi sanitària. Tanmateix, a aquest ajuda se li’n poden sumar altres de complementaries com pugui ser ajudes de serveis socials, la vinculada a la realització d’estades d’estiu, les bonificacions tributàries que hi ha hagut durant aquest període o els tiquets de gratuïtat de la zona blava per als comerços afectats per aquest sistema d’estacionament en front del seu local.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament