• Webs Municipals  

No blanquejarem els violents

publicat el 17/02/2020

La situació que vam viure el 27 de gener al saló de plens de l’Ajuntament d’Amposta, allí on suposadament els representants polítics escollits demo­cràticament hem de fer debat ordenat i respectuós per contraposar idees po­lítiques perseguint una única finalitat que hauria de ser millorar la nostra ciutat, és completament inadmissible i absolutament condemnable. La manca de respecte institucional del regidor de Som Amposta cap a la màxima autoritat del plenari, l’alcalde –figura que defen­sarem l’ocupi el color que l’ocupi- va ser intolerable i mostra del tarannà d’una formació que és incapaç d’assumir el seu paper en el debat polític i acceptar les regles del joc marcades.

Però aquell moment de tensió dialèc­tica, que va forçar a l’alcalde a suspendre el ple davant el fet que el regidor de Som Amposta fes cas omís de les tres crides a l’ordre del ple, no va ser res comparat amb el que es va viure un cop suspès el ple. El portaveu de Som Amposta, German Ciscar, va espentejar l’alcalde i el va insultar amb crits de pallasso, i va donar un cop a la cara a un altre regidor de govern. L’ús de la violència física i verbal que va fer el portaveu d’aquesta formació política és intolerable i per això, l’endemà, conjuntament amb les altres formacions del ple, vam comparèixer per condemnar l’ús de la violència. Reiterem, no tolera­rem que a l’Ajuntament d’Amposta es visqui una situació tan indigna per a la institució que cadascun dels 21 regidors del plenari hauríem de representar.

Tampoc tolerarem, en cap cas, que se’ns acusi a nosaltres, com ho ha in­tentat fer Som Amposta a través d’un lamentable comunicat en què van ser incapaços d’assumir la culpa del que va passar, d’haver provocat aquesta situació violenta per criticar les seves idees. El debat polític, per pujat de to que sigui, mai és justificació de la violència que va protagonitzar el portaveu de Som Amposta.

I, com a equip de govern, hem dema­nat la dimissió del portaveu perquè el que va passar el 27 de gener va ser intolerable. I no és el primer cop que aquesta persona protagonitza dins l’Ajuntament (o al consell d’administració de l’Hospital Comarcal) uns fets similars. Per molt que ara s’esforcin a dir que això mai ha passat sota les sigles de Som Amposta. La persona que va espentejar l’alcalde i va pegar un cop a la cara a un regidor és el mateix que va alçar la mà a un càmera d’una televisió municipal o que volia solucionar un problema polític a crits de "ho arreglarem fora al carrer això" a un consell d’administració de l’Hospital Comarcal, on també va insultar a una regidora. No ens importen les sigles que representa aquesta persona, va ser violenta al 2015, va ser violenta al 2017, va ser violenta al 2019 i ho ha tornat a ser al 2020. Una persona així no pot, per respecte als votants de la formació que representa, ocupar un lloc de regidor.

Amb tot, el grup de Som Amposta ha tancat files darrera el seu portaveu, decisió absolutament legítima. Però, com ja vam avançar a la roda de premsa de l’endemà dels fets, des d’ara aplicarem cordó sanitari a aquest grup municipal. És evident que tots aquells drets que tenen pel fet de ser un grup municipal amb representació al plenari els conti­nuarem garantint, però no debatrem cap proposta del grup municipal ni respon­drem cap pregunta al ple. Tampoc seran interlocutors vàlids de la ciutadania per a dirigir-se a l’Ajuntament.

No podem blanquejar els violents. I no ho farem.

161 ACCIONS IRRENUNCIABLES

Aquest mandat, l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta ens hem com­promés a un Pla d’Acció Municipal (o PAM) amb 161 actuacions irrenunci­ables, a les que donarem compliment durant els propers 3 anys i mig. Un document que poden consultar a www. amposta.cat/pam i del qual anirem fent seguiment cada any.

És el full de ruta que ha de marcar l’acció de govern en totes les regidories de manera temporalitzada, són 161 actuacions concretes i a les quals ens comprometem a donar compliment fins al maig del 2023; això no vol dir, no obstant, que siguin les úniques que farem. Amb el PAM volem, a més, posar a l’abast de la ciutadania una nova eina, en benefici de la transparència, perquè pugui fiscalitzar l’acció de govern i que ens serveixi a nosaltres per fer retiment de comptes. És un instrument més perquè la ciutadania pugui fiscalitzar la nostra acció de govern. Allò que fem i quan ho fem. També allò que no fem.

És, a més, un document de "mínims" i és un "document viu" que pot anar variant-se i ampliant-se en funció de necessitats sobrevingudes.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament