• Webs Municipals  

No als pressupostos del 2018

Article del mes de gener de 2018

publicat el 29/01/2018

Hem votat NO als pressupostos de l’Ajuntament d’Amposta, i ho fem perquè des de fa dos anys venim demanant determinades coses que s’havien d’incorporar al pressupost municipal i que per a nosaltres són essencials: entre d’altres, un pla de xoc de neteja de la via pública, foment per a incentivar l’arribada de noves empreses a la ciutat, i no augmentar més la plantilla de personal de l’Ajuntament.

Però el que constatem és que Amposta viu en un núvol de disbauxa festiva que no ens permet veure la realitat social dels ciutadans.

Malauradament, estem observant que a Amposta no existeix un projecte clar, determinant i real de ciutat.

Neteja de la via pública i parcs i jardins

La resposta de l’equip de govern a aquesta petició sempre és que ho portaran a terme, però la realitat és un altra de molt diferent. Des de fa més d’un any ens venen dient que faran un nou concurs de neteja, però passat aquest 2017 encara no l’hem vist.

Nosaltres demanem un pla de xoc de neteja per a Amposta: canviar els sistemes de neteja, canviar les freqüències de pas de les agranadores i un control de les màquines. Demanem, en definitiva, tenir una ciutat més neta.

Si passegem per Amposta podem veure deixalles que s’escampen per tot arreu, terra brut de les voreres i també dels carrers, ... per no parlar dels voltants dels contenidors!. Això fa que no sigui agradable per als ciutadans que hi vivim, ni tampoc atractiu per als que ens visiten.

Paral.lelament, els parcs i jardins també necessiten d’una actuació en profunditat. El que ens dol més és veure com cada dia van morint palmeres ( la del Poador, la de la Biblioteca...) o el mal estat dels parterres i la gespa de determinades zones de la ciutat, sense que hi hagi una actuació decidida per part de l’equip de govern municipal.

Creació de feina

Esquerra d’Amposta si una cosa sap fer és vendre productes, i ens diuen que l’Ajuntament destinarà 1 milió d’euros a polítiques d’ocupació. És fals!. L’Ajuntament no hi inverteix ni un cèntim!. En realitat és la Generalitat de Catalunya qui fa possible aquests programes per a aturats i l’Ajuntament l’únic que fa és acollir-se a aquests programes. Des del nostre grup volem que, a més a més d’acollir-nos a aquests programes -que són absolutament necessaris-, es sigui actiu i es fomenti l’arribada de noves empreses a Amposta per tal de crear llocs de treball.

Ha quedat suficientment demostrat que les subvencions que l’equip de govern del nostre Ajuntament va fer no han servit de res.

El nostre grup municipal pensem que hem de fer atractiva Amposta, amb nous incentius. Hi tenim les condicions, però cal treballar en aquesta línia i, al nostre entendre, cal un reforç de l’àrea d’Amposta-Empresa.

La nostra ciutat continua tenint un atur superior al 15%, molt per damunt de la mitjana catalana. Si volem revertir aquesta tendència, calen actuacions concretes i no només acollir-nos a les subvencions de la Generalitat.

Pàrquing de l’Hospital

La voluntat inicial de l’equip de govern d’Esquerra en aquesta qüestió, que no els enganyin, era fer un pàrquing de pisos i així ens ho va explicar el regidor Tomás Bertomeu a la comissió informativa. Curiosament, al dia següent, davant de les crítiques rebudes per part de l’oposició, van reflexionar i van assumir que era una aberració gastar-se quasi un milió d’euros per a 50 places de cotxe repartides en 2 alçades. Així, ara passen a dir que el que faran serà un pàrquing en superfície.

Nosaltres pensem que sobre aquesta qüestió hem de trobar consensos i no tirar pel dret. No es poden reduir les places d’aparcament com s’està fent ara a la zona de l’Hospital, sinó que hem de buscar solucions per a aquest problema.

El nostre grup creu prioritari augmentar les places d’aparcament en aquella zona, però estem convençuts que ho hem de fer parlant amb tothom.

Defensor del ciutadà

Hem de dir que ens sentim satisfets, perquè finalment Amposta torna a tenir la figura del defensor del ciutadà, després de 3 anys. Li desitgem molts encerts en aquesta tasca i li demanem a l’equip de govern que posi les condicions per tal que la defensora de la ciutadania pugui fer la seva feina, ja que tornar a instaurar aquesta figura i no tenir pensat en quin lloc ha de desenvolupar la seva feina no té sentit.

Una altra demostració més que el govern d’ Esquerra d’Amposta és el govern de la improvisació.

I és que quan no hi ha un projecte real de ciutat, s’ha d’improvisar.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament