• Webs Municipals  

La millor ciutat per viure

publicat el 18/01/2020

Gestionar de la manera més eficient els recursos públics. Fer al màxim amb els recursos disponibles. Aquest sempre ha estat l’objectiu principal de la gestió d’Esquerra d’Amposta, sempre tenint clar el model de ciutat que volem.

Quina ciutat ens mereixem?

Amposta és i ha de ser la millor ciutat per viure, una ciutat moderna, sostenible, accessible i amable amb tothom, una ciutat amb igualtat d’oportunitats i solidària. En definitiva, una ciutat on tothom pugui viure, treballar i gaudir.

Com l’aconseguirem?

Aquesta visió és la base de qualsevol de les decisions que prenem com a equip de Govern de l’Ajuntament. Un dels moments en què es visualitza és en el pressupost, que no deixa de ser un document que fixa les línies mestres de l’activitat que tindrà l’Ajuntament durant l’any. El pressupost del 2020 així ho reflecteix.

Què defineix el pressupost del 2020?

Malgrat ser uns comptes que ens ha costat ajustar, hem aprovat un pressupost que ens permetrà consolidar molts projectes de ciutat importants, sense oblidar tampoc les ajudes als diferents sectors de la nostra societat.

Quins projectes hi destaquen?

El pressupost del 2020 reserva 80.000 euros per al desenvolupament del projecte d’habitatge públic a Amposta, per donar cobertura als convenis signats amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i Hàbitat3, i 36.000 euros per a l’arranjament d’habitatges socials.

Tampoc oblida les Polítiques Actives d’Ocupació, que generen ocupació a Amposta i al conjunt del territori, unes polítiques de les quals ens hem convertit en referents no només a les Terres de l’Ebre, sinó també al conjunt del territori. Com a novetat en aquesta àrea, enguany es destinaran 190.000 euros a un projecte d’impuls a la inserció laboral a nivell comarcal amb un conveni amb IDFO; Fussmont i la Fundació Ulldecona.

Encara que no per la quantitat, és rellevant el pla pilot amb Creu Roja per donar servei d’odontologia a persones necessitades. L’Ajuntament n’aporta 6.000 euros, mentre que Creu Roja en posarà 6.000 més per començar a realitzar aquest projecte, que confiem que puguem ampliar amb la col·laboració d’alguna altra entitat.

El pressupost del 2020 crea una líniad’ajuts per a entitats juvenils, amb 10.000 euros, i l’increment en 15.000 euros per al suport de les entitats i activitats culturals (es passa dels 303.000 euros de l’any 2019 als 318.200 de l’any 2020) i no oblida les principals partides que han crescut els últims quatre anys com els beques a l’excel·lència (50.000 euros), les subvencions a centres i entitats educatives (40.600 euros), a les entitats esportives (248.500 euros), a entitats socials (126.100 euros), els ajuts a la contractació i l’emprenedoria (40.000 euros) o al comerç (5.000 euros), entre d’altres.

Quant a inversions, hi destaquen els 515.000 euros de la quarta fase de l’enllumenat, que rebran una subvenció del fons Feder; els 200.000 euros de substitució i millora clavegueram vinculats al Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat, o els 96.000 euros per a la construcció d’un nou bloc de 130 nínxols al cementeri municipal.

També són destacables els 30.000 euros d’arranjament de la carretera al Poble Nou, per dignificar aquesta via mentre la Diputació de Tarragona no tingui la titularitat i pugui desenvolupar un arranjament complet.

Què és el préstec pont per a Fussmont?

El pressupost del 2020 inclou un pressupost de cinc milions d’euros que l’Ajuntament constitueix amb un interès molt baix per poder-li després traslladar a Fussmont per a gestionar la residència d’avis. Amb el beneplàcit d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament farà un prèstc, que no pujarà l’endeutament de l’Ajuntament, però sí que permetrà esponjar la situació econòmica de la residència. Suposarà una reducció de quota d’uns 200.000 euros anuals i suposarà un estalvi total de 50.000 euros respecte al préstec que tenia constituït la Fussmont perquè es millora el tipus d’interès.

N’hi ha qui ens acusa d’improvisar o de no saber gestionar. El pressupost que aprovem cada any i que executem amb la màxima diligència demostra que no és així. Aboquem recursos al carrer sempre amb la visió que volem per a Amposta: fer-ne una ciutat moderna, sostenible, accessible i amable amb tothom, una ciutat amb igualtat d’oportunitats i solidària.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament