• Webs Municipals  

La millor ciutat per viure

publicat el 18/12/2019

Segurament ens ho heu sentit dir més d’una, de dos i de tres vegades. Esquerra d’Amposta volem fer d’Amposta la millor ciutat per viure. Totes les nostres polítiques, siguin de l’àrea que siguin, comparteixen aquesta visió i missió. Amposta ha de ser, i és, una ciutat on tothom hi tingui cabuda i on tothom pugui viure amb igualtat de condicions. Tot allò que ideem i programem des de cadascuna de les àrees de l’Ajuntament té aquest objectiu. Volem que Amposta sigui una ciutat atractiva per als que ja hi viuen, però sigui també capaç d’atraure nous veïns i veïnes, que decideixen instal·lar-se a la ciutat per la seva oferta.

Creiem que ho estem aconseguint. Les nostres polítiques socials, d’habitatge, culturals, educatives,... però també d’inversió en nous equipaments i infraestructures públiques i de millora de les existents estan millorant la qualitat de vida de les ampostines i ampostins. I a la vegada, estem projectant una imatge d’una Amposta moderna i dinàmica, amb un ampli catàleg de serveis i una oferta cultural i lúdica molt potent, que és capaç d’atraure visitants i nouvinguts.

I per què ho creiem? Perquè poc a poc anem incrementant el número d’habitants de la ciutat. A 2 de desembre hi havia empadronades a Amposta 21.388 persones una xifra que tot i no ser rècord, s’apropa moltíssim al màxim històric de la ciutat, que es va registrar l’any 2013, amb 21.581 empadronades i empadronats.

El dinamisme del padró a Amposta, amb un creixement continuat, en un moment en què el conjunt de les Terres de l’Ebre van perdent habitants, és mostra que Amposta gaudeix d’una bona salut. Continuarem treballant perquè aquesta tendència es faci sostenible i es mantingui amb el temps.

La millor ciutat per treballar

Un dels pilars fonamentals de les polítiques que hem impulsat des que estem al govern de l’Ajuntament d’Amposta són les Polítiques Actives d’Ocupació, per millorar l’ocupabilitat de tots els aturats i aturades i garantir que tinguin accés a un lloc de treball. Ho fem a través de plans d’ocupació de programes de la Generalitat com 30Plus o Enfeina’t, que possibiliten la creació de llocs de treball tant a la pròpia administració, però també a les empreses del territori, que reben una subvenció a la contractació. Només a tall d’exemple, en el marc del programa Treball i Formació, l’Ajuntament contractarà aquest tram final de 2019 i per un període d’un any a 20 persones aturades de llarga durada. Gràcies al programa 30Plus es podran inserir 50 persones més amb contractes de 6 i 9 mesos en empreses del territori, rebent una formació professionalitzadora adequada al lloc de treball i un acompanyament durant tot el contracte. Una altra dada destacable son les 66 persones que s’han inserit gràcies al programa Espai de Recerca de Feina, que fa assessorament de manera individualitzada als participants al programa, oferint-los eines i recursos per tal de cercar feina i d’aquesta manera adquirir les competències necessàries per realitzar aquest procés amb autonomia, un cop finalitzat el servei.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament