• Webs Municipals  

Més subvencions

Article del mes de març de 2018

publicat el 25/03/2018

La recuperació de l’arc gòtic de la façana fluvial, la rehabilitació de la coberta del Mercat Municipal, els programes impulsats des de Polítiques Actives d’Ocupació o les actuacions incloses dins el Pla del Foment del Turisme. Són només quatre exemples de tot allò que l’Ajuntament d’Amposta pot realitzar gràcies a les subvencions atorgades des d’administracions públiques superiors. No ens n’amaguem. Si l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta pot tirar endavant alguns dels projectes que es tiren endavant és gràcies a aquests recursos econòmics que arriben des de la Generalitat de Catalunya, des de la Diputació de Tarragona, des de la Unió Europea i, en alguns casos, també des del govern de l’Estat. Sense aquests recursos econòmics, seria difícil poder executar tot el que actualment s’està executant.

De fet, al 2017, l’Ajuntament d’Amposta va rebre uns ingressos de prop de 8,4 milions d’euros en subvencions. Una xifra que és molt remarcable dins un pressupost que superava lleument els 21 milions d’euros. I encara és més destacable si tenim en compte que aquesta xifra representa 2,3 milions d’euros més que el que es va ingressar l’any 2015 en aquest concepte o 2,7 milions que al 2014.

El motiu més important que hi ha darrera aquesta increment d’ingressos als capítols 4 i 7 del pressupost és la bona gestió feta des de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta, que en la seva política de maximitzar l’eficiència dels recursos, ha apostat perquè l’Ajuntament s’aculli a quantes més subvencions millor, moltes de les quals no s’havia optat mai abans, malgrat haver-ho pogut fer. Així, tant els regidors i regidores com els i les tècniques de totes les àrees, han sumat esforços per poder presentar els millors projectes a totes les ajudes possibles. Això s’ha traduït en aquest increment de recursos que les administracions superiors inverteixen a la nostra ciutat i que reverteixen, al final, sobre tots els ampostins i ampostines. I a més, es fa de forma acurada per poder optar sempre al màxim import possible. Un exemple molt clar: les 14 actuacions incloses al pla per al foment territorial del turisme al terme municipal d’Amposta. Aquest projecte, de més de 850.000 euros, ha rebut una subvenció de 350.000 euros per part de la Generalitat de Catalunya dins dels ajuts finançats gràcies als ingressos de l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET). La memòria presentada per l’Ajuntament d’Amposta va ser, a més, la que va obtenir més puntuació de tot el país.

Des d’Esquerra d’Amposta creiem que és així com es fan les coses. Amb rigor i seriositat, mirant sempre el benefici de la ciutadania i per poder traure al màxim rendiment als recursos dels quals disposem. Aquesta política de maximitzar totes aquelles subvencions que tenen disponibles els altres ens públics, en altres qüestions, com la gestió eficient de l’Ajuntament, ens permet baixar els impostos i alhora tirar endavant tot un seguit de projectes per tal de millorar la nostra ciutat.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament