• Webs Municipals  

Mentides que volen ser veritats

publicat el 22/10/2020

Una virtut molt important quan es s’està al capdavant de les administracions públiques és la honradesa. Cada dia qualsevol gestor públic es trobarà amb situacions i faran que hagi de prendre moltes decisions pensant en l’interès públic, en el bé comú. És bé comú criticar a l’oposició?

Cada vegada que JuntsxAmposta exerceix la seua legítima tasca d’oposició es produeix una produeix una reacció molt virulenta de l’alcalde i el seu equip de govern al darrera, tant al ple, com a les xarxes socials i, fins i tot, en el seu programa de ràdio setmanal a l’emissora municipal, que moltes vegades, un programa de preguntes i respostes de la ciutadania, s’acaba convertint en una programa per atacar la oposició.

Es dedica molt de temps i energia a fer oposició de la oposició, i així tot este temps no cal dedicar-se a parlar de la gestió municipal. L’equip de govern són 16 regidors i els 3 grups de la oposició sumen 5 regidors, però el principal esforç es dedicar a criticar i tapar el que fem l’oposició, enlloc d’emprar esta gran majoria en resoldre les múltiples problemàtiques d’Amposta. Amb 16 regidors, esta legislatura, es fa menys feina, que la legislatura passada amb 11.

La projecció és una tècnica de manipulació molt subtil i molt eficaç. Es tracta d’atribuir als teus adversaris o competidors, els teus defectes o les teues actituds. I una mentida repetida moltes vegades acaba esdevenint una veritat. Hi ha la intenció de crear un marc mental fals sobre JuntsxAmposta.Cada vegada que alertem sobre el malbaratament de pressupostos municipals surten en tromba molts de regidors a dir que JuntsxAmposta "està contra la cultura" o que "en governs anteriors tot estava pitjor". Sembla com si el llistó de l’equip de govern sigui superar equips de governs anteriors enlloc de treballar per l’excel·lència en la gestió municipal.

Tot això ho volem relacionar amb la introducció d’este article, la honradesa. Ser honrat vol dir assumir contradiccions i defensar la veritat. Però a l’Ajuntament d’Amposta, la veritat no importa, de fet la veritat és el que diuen l’alcalde, el marc mental que ells volen crear, sense importar mentir, tergiversar, els fets i la realitat no importen. Ells incompleixen sistemàticament les promeses que s’han fet a la ciutadania, amaguen informació i no s’informa el suficient sobre la pandèmia, però qui és el mentider és el regidor de JuntsxAmposta quan surt a dir el que està passant al carrer. L’equip de govern se li escapen els diners de les mans com si fos aigua, però millor dir a qui digui això que està atacant la cultura. I que és la cultura i que és oci? El que digui l’equip de govern. Un sopar popular al carrer és cultura o és oci? Serà el que digui l’alcalde. Posar música als bars és cultura o es oci? Serà lo que digui el regidor de festes. La caiguda de la recaptació es pot fer passar com a despesa en pandèmia sanitària? Contractar orquestres és despesa en ajuda COVID?

Al primer ple, al d’investidura, vam parlar dels fets, i si ens neguen els fets, tot lo demés és espectacle. Si tot és espectacle qui guanya? El que té més diners o té més projecció a mitjans. Però si tot és espectacle qui perd és la democràcia i sobretot, qui perd és, Amposta.

Al ple del mes de setembre ja vam demanar la creació d’ajudes per als establiments d’hostaleria amb terrasses que havien sofert pèrdues durant els mesos de confinament, moció que va ser rebutjada per l’equip de govern argumentant que aquests sector ja havia tingut prou ajudes i el regidor de Festes, ens va suggerir que potser hauríem de presentar menys mocions i donar-los més suport. El sector de la cultura necessita línies d’ajudes específiques i que es puguin acollir totes els empreses, no només la desena amb que habitualment treballa el regidor de Festes. I vam presentar-ne unes quantes al maig. Totes desestimades.

El nostre grup no només, NO està en contra de donar ajudes a totes les empreses i la ciutadania afectats per la crisi sanitària i econòmica, i us podem avançar que seguirem presentant mocions per demanar més ajudes, sempre pensant en tots els sectors de la societat ampostina i no només uns quants, perquè tothom té dret a tenir suport de l’administració municipal.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament