• Webs Municipals  

Maximitzem recursos minimitzant despeses

Article del mes d’abril de 2018

publicat el 30/04/2018

Al ple del passat mes de març es van presentar les dades de tancament del pressupost de 2017. Unes dades que demostren la tasca solvent de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta.

Així doncs, les grans dades del pressupost serien que es va tancar l’exercici anterior amb un superàvit de 2,02 milions d’euros i un romanent de tresoreria de 7,5 milions. Però, això què vol dir. Per a explicar-ho de manera que tothom ho pugui entendre seria que de tot allò recaptat l’any passat, després de pagar tot el que s’havia de pagar, queden encara 2,02 milions d’euros (superàvit). A més, tenint en compte tots els diners de què disposa l’Ajuntament ara per ara, hi ha 7,5 milions d’euros (romanent de tresoreria). Una altra dada que cal tenir present és que des de l’entrada de l’actual equip de govern, l’endeutament bancari s’ha reduït pràcticament en 2,5 milions d’euros, tot i la gran activitat que s’està duent a terme a Amposta. La solvència es demostra tant amb aquestes dades com amb la comparativa de l’entrada de subvencions i ajuts d’altres organismes i administracions. En aquests quasi tres anys s’ha incrementat en més de 2 milions d’euros que arriben de fora. I una part considerable d’aquests diners van destinats a allò que més cal a la ciutat, a polítiques d’ocupació. La partida en polítiques d’ocupació el 2015 rondava els 150.000 euros, i en el pressupost per a aquest 2018 passa del milió d’euros, que contribueixen a, poc a poc, anar donant la volta a la greu situació de manca de feina que tenim a la nostra ciutat.

Què podem fer amb tots aquests diners? El destí dels diners del romanent de tresoreria ens ve marcat per lleis estatals que ens diuen a què i a què no ens els podem gastar. Una destinació que no té cap limitació seria a avançar interessos als bancs, però com aquesta no és la situació que més ens agrada, al passat ple vam portar a aprovació una modificació de pressupost de 1,9 milions per a revertir aquests diners a la ciutat, que és on han d’anar. Fent un incís, se’ns critica de vegades per fer modificacions de pressupost durant l’any, com si improviséssim. Bé, farem les modificacions necessàries per a optimitzar al màxim els recursos que tenim, quan els tenim. Si ens arriba una subvenció o uns diners que no teníem previstos, modificarem el pressupost per a poder-los treure al carrer i que siguin aprofitats per tothom.

Entre altres coses, amb aquests diners que incorporem, s’incrementa la partida destinada a la eliminació de barreres arquitectòniques (remodelació de voreres, treure pals de la llum, adequació de parcs infantils, ...), a la segona fase de la renovació de l’enllumenat públic, a clavegueres i pluvials, a asfaltar carrers, a pintar senyals. En aquest darrer punt cal puntualitzar una cosa. Totes aquests obres les farem mitjançant una eina que ens vam dotar ja l’any passat, que és la bossa de serveis. Això vol dir destinar certs diners a, per exemple, asfalt, i tenir-los reservats per a quan calgui. Hi ha una sèrie de carrers que està previst que s’han d’asfaltar però es reserva diners que a poder fer aquells que durant l’any s’hagin de fer quan sigui necessari. El mateix fem per a clavegueres i aquest any també, pintura viària.

Amb la modificació de pressupost invertim també en un dels projectes més il·lusionants de cara al futur, la façana fluvial. S’inverteix en la segona fase de la posada en valor de la façana fluvial, en l’adquisició de dos cases del carrer Victòria i de retruc, per a millorar el casc antic, s’incrementa el pressupost per a les obres del carrer Sant Roc ja que des de l’Associació de Veïns de la Vil·la se’ns ha instat a fer una altura més a l’edifici que ha d’acollir la seu de les Mestresses de Casa.

Hi ha també un augment en la renovació de camins (passarem del milió d’euros des de 2015 invertits), en equipaments esportius, en millores per als centres educatius, les obres del Sindicat (per a ubicar a aquest emblemàtic edifici de la ciutat tot allò relacionat en crear ocupació) o per posar videocàmeres per a controlar l’accés tant al carrer Major com a la plaça del Mercat.

La bona gestió és invertir tot allò que es pot en la ciutadania per a intentar anar fent poc a poc de la nostra, una ciutat referent al territori i fer una mica millor la vida dels nostres conciutadans. Finalment, si restem el valor total d’aquetes actuacions, el resultat encara és molt satisfactori, ja que el romanent de tresoreria queda amb 5,6 milions d’euros i el superàvit és de 2,02 i alhora continuem baixant d’endeutament que a hores d’ara ja està al voltant del 36%, molt inferior del 69% que hi havia quan vam entrar a l’Ajuntament.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament