• Webs Municipals  

Inici Comunicació Notícies Notícies 2018 "Les polítiques d’ocupació de l’Ajuntament ajuden a rebaixar l’atur a la ciutat"

«Les polítiques d’ocupació de l’Ajuntament ajuden a rebaixar l’atur a la ciutat»

Amposta registra una rebaixa de l’atur del 6,54% en els últims tres anys

publicat el 18/06/2018

«Les polítiques d’ocupació de l’Ajuntament ajuden a rebaixar l’atur a la ciutat»

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Miquel Subirats, i de la tècnica de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació, Isabel Villalbí, ha fet balanç aquest dilluns 18 de maig de totes les accions -i els resultats d’aquestes- que s’han implementat des de la regidoria d’Empresa i Ocupació -que encapçala el propi alcalde- per crear ocupació. "El que hem fet aquests últims tres anys ha possibilitat canviar la dinàmica de la percepció d’allò què ha de fer el món local per la dinamització econòmica", ha destacat l’alcalde, tot afegint: "les competències en matèria d’ocupació són de la Generalitat i ens les trasllada via subvenció; nosaltres hem preferit fer política proactiva".

En aquest sentit, l’alcalde ha destacat l’increment de les subvencions que gestiona l’àrea: "S’ha passat dels 486.000 euros al 2014 als 891.000 al 2018, tenint en compte que hi ha dos programes que per l’aplicació del 155 no han arribat; en un context normal, com l’any passat, la xifra de subvencions hauria sobrepassat el milió d’euros". L’increment de programes i de subvencions gestionades ha fet també que aquesta àrea, que al 2015 estava integrada per tres persones, ara estigui formada per 14 professionals. "Ens hem convertit en un referent per al departament de Treball, Afers Socials i Famílies a nivell de tot el país en la gestió d’aquests programes", assegura l’alcalde.

Tomàs també ha volgut posar èmfasi que tots els programes implementats, dirigits principalment a generar ocupació entre els col·lectius més afectats per l’atur com els joves o els majors de 55 anys, no només han permès millorar l’ocupabilitat d’aquestes persones sinó també crear ocupació estable. "Tenim comprovat que passat els sis mesos subvencionats en el marc d’algun d’aquests programes, si el treballador ha funcionat, s’acaba quedant a l’empresa", explica l’alcalde, assegurant que un 80% dels contractes acaba allargant-se en més temps.

Tota aquesta política ha fet, segons Tomàs, que les dades referents a l’atur i l’ocupació a Amposta hagin experimentat una millora. "Si quan les dades econòmiques són dolentes la responsabilitat és de l’administració local i nosaltres n’assumim la nostra responsabilitat ara que són bones també volem assumir que alguna cosa han aportat les polítiques que estem duent a terme", ha explicat Tomàs.

En aquest sentit, Tomàs ha assenyalat que Amposta tenia un 19,43% d’atur al 2015 i ara en té un 12,89%; en xifres absolutes això significa que 545 persones han trobat faena durant aquests anys a Amposta. "I a més, podem assenyalar que aquesta rebaixa d’atur s’ha produït mentre els afiliats a la Seguretat Social incrementen (de 6.904 el 2015 a 7.652 el 2018) i també mentre el número d’empadronats a Amposta es manté", ha acabat l’alcalde.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies

RSS de lRSS de l'Ajuntament