• Webs Municipals  

Incentivem la contractació

Article del mes de juny de 2018

publicat el 18/06/2018

Una de les prioritats de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta i amb la qual esmerça més esforços és la dinamització econòmica, comercial i empresarial de la ciutat, amb un únic objectiu: crear ocupació. Tot i no tenir la competència en aquesta matèria, ens sentim amb la responsabilitat de fer accions per garantir que tots els ampostins i ampostines tinguin oportunitats laborals. És en aquest context que el darrer ple va aprovar els ajuts Contracta, uns ajuts que tenen la voluntat d’incentivar la contractació immediata de persones en situació d’atur però amb la finalitat que aquests contractes -que l’Ajuntament subvenciona amb un màxim de 9 mesos- acabin esdevenint contractes de llarga durada i creant ocupació estable a la nostra ciutat. Estem convençuts que si a un empresa o un negoci se li posen facilitats per a contractar treballadors, si aquests són vàlid i responen a les seves expectatives, acabarà incorporant-los de manera estable a la plantilla.

Festa del Mercat

La desena Festa del Mercat va ser un èxit. D’això ningú en dubta. I ho va ser gràcies a la implicació de tota la ciutadania, que fa possible any rere any que aquesta festa creixi. Per això, abans de continuar, de nou, cal fer un agraïment a entitats, associacions i persones a títol individual que col·laboren de forma desinteressada per fer-ho possible. Tanmateix, també cal destacar el nou impuls que s’ha portat a terme per part de l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta, dotant de més contingut la Festa. S’ha passat d’una inversió de 100.000 euros al 2014 a 145.000 al 2018. Això és un increment del 45% que estem convençuts que ha retornat a la ciutat amb escreix. Amb aquest increment de pressupost, a més d’ampliar les activitats de carrer, espectacles i espais de la Festa, també s’ha apostat per fomentar la recerca històrica. Tanmateix, s’ha et un gran esforç amb promoció exterior per aconseguir que la Festa del Mercat es conegui fora de les Terres de l’Ebre i atragui turistes que visiten la nostra ciutat, participen d’activitats de la festa, dormen als otels i allotjaments rurals, compren als nostres comerços i mengen als nostres restaurants. I el que això representa enguany ho podrem saber gràcies a l’informe sobre l’impacte econòmic de la Festa que està fent una empresa externa.

Recuperem el patrimoni

Continuant amb la nostra dinàmica de mirar d’aconseguir al màxim de recursos econòmics possibles d’altres administracions, hem sol·licitat una subvenció dins l’1,5% Cultural per finançar un projecte de recuperaciói posada en valor de la celòquia del Castell dels cavallers de l’ordre de Sant Joan d’Amposta. També hem de destacar la subvenció que hem sol·licitat a través del Grup d’Acció Local de la Pesca (GALP) per finançar el 80% del projecte de rehabilitació de la façana fluvial. Es tracta, a més, de projectes importants per a la recuperació del patrimoni històric de la nostra ciutat.

Cases del carrer Sant Cristòfol

Finalitzem l’última fase de l’enderroc de les cases del carrer Sant Cristòfol, al popularment conegut barri del Lligallo. Acabarem, així, amb un problema endèmic de la nostra ciutat, netejant una zona que ha estat, durant molts anys, focus de tràfic de drogues.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament