• Webs Municipals  

Un impost més

publicat el 18/11/2019

A Amposta tenim els impostos alts. I ara, a sobre, Esquerra no només no els rebaixa, si no que ens en posa un més. I ho ha fet enganyant-nos. A les eleccions mai ens va dir que crearia un nou impost, això és una manera d’enganyar el poble, i ara, en canvi, ho fa recuperant un nou impost i ingressarà un quart de milió d’euros més. Diu que és necessari, però tot és per la mala gestió, la incompetència i la deixadesa de l’equip de govern.

Per què creen l’impost?

El senyor Tomàs diu que les clavegueres estan malament i que s’han d’arreglar. Estem d’acord amb això, però no com es pagaran. Amb els més de 6 milions d’euros de romanent de tresoreria que hi havia al 2015 hauríem pogut fer aquestes obres del clavegueram fins a 6 cops. Al 2017 va haver-hi una recaptació extraordinària de l’IBI a causa de la seva regularització de 2,7 milions d’euros aproximadament. Amb això s’haurien pogut fer les obres fins a tres vegades més. Però clar, quan ens gastem els diners en festetes, contractar gent que no fa falta o a gent que no s’ho mereix, passa el que passa. Que els ampostins ja pagaven molt i ara pagaran més.

Es poden baixar els impostos?

Som Amposta et demostra que sí. L’IBI surt de multiplicar el valor cadastral per un gravamen i en funció d’això pagues un impost. El gravamen depèn de l’Ajuntament. A Amposta paguem un 0,85, en canvi a la Ràpita, 0,57. Això és un 28% més barat. El senyor Tomàs diu que no es poden fer rebaixes perquè no es poden fer inversions. Com s’ho deu fer la Ràpita? La Ràpita funciona, tenen els carrers nets, tenen activitat.

I què passa amb l’IAE?

També s’ha fet una pujada de l’IAE, l’Impost d’Activitats Econòmiques. I ara ens trobem amb el contrasentit. Per un cantó venem sol als polígons per sota preu, que se queden empreses

d’Amposta. Però per l’altre, pugem impostos i per tant, activitats econòmiques de fora de la ciutat, noves implantacions, no vénen a Amposta Des de Som Amposta defensem que l’exemple que hem de seguir és Irlanda, on tenen l’impost de societats més baix. Si les empreses ja no vénen, amb la pujada d’impostos vindran menys. Un altre impost que ens sembla anacrònic i injust és la plusvàlua. Ja vam aconseguir, des de Som Amposta, reduir-lo en mortis causa. És injust que ara s’incrementi en aquelles transaccions que es realitzen d’1 a 5 anys. Nosaltres ens proposem eliminar-lo.

Reconeixement al primer nadó de l’any

A Amposta, com a capital del Montsià i ciutat referent, ens fa falta un reconeixement públic al primer nadó de l’any. Creiem que seria una petita acció per fomentar el comerç de la ciutat i a la vegada fomentar les ajudes a les famílies en un moment de grans despeses.

Com es fa l’acte?

• L’acte es faria a finals de gener ja que així el nadó ja té un mes i pot assistir millor a l’acte. Els comerços que col·laboren li fan regals de benvinguda.

• L’Ajuntament l’hauria d’apadrinar, entregant-li una placa record, i donant-li vals de descompte per als comerços participants.

• Un mitjà de comunicació patrocinador munta la festa i li fa el reportatge de record, ja sigui per escrit com audiovisual.

• També es faria, cada any, un reconeixement a un comerç de la ciutat col·laborador. L’acte es podria fer al Casal o al hall de l’Ajuntament a una hora raonable sempre pensant amb el nadó.

Museu dels Vestits de Paper

Com a ciutat referent en el concurs de Vestits de Paper necessitem un museu adequat al prestigi que tenim amb aquest acte. Ens mereixem un espai on ens puguem delectar de les obres d’art que fan les modistes, i on les dissenyadores puguin exposar els seus vestits a tots els turistes i no turistes. Mollerussa si que en té un i també fa concursos nacionals. Creiem que seria un impuls per al turisme. De fet, podria tenir la ubicació a l’Oficina de Turisme. També podria impulsar el comerç ja que de tant en quant es podrien fer presentacions d’aquestes obres d’art per atraure visitants a llocs emblemàtics.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament