• Webs Municipals  

Habitatge a canvi de feina

Article del mes de setembre de 2018

publicat el 28/09/2018

Fa unes setmanes, l’equip de govern d’Esquerra d’Amposta va anunciar que l’Ajuntament havia comprat un habitatge al carrer la Parra per evitar el desnonament d’una família.

Què fa Esquerra d’Amposta? Els hi dona el pis, la llum i l’aigua de forma gratuïta, sense pagar res. Però realment no és gratis. Ho paguem amb els impostos que recapta Esquerra d’Amposta.

Què volem nosaltres? Som solidaris, molt solidaris, els que més. Però no som bobos per a res. Sabem que qualsevol persona s’hi pot trobar, amb aquesta situació, de perdre la feina i l’habitatge. I sabem que els hem d’ajudar. Però no es tracta de regalar res. El que hem de fer és donar feina a aquesta gent. A l’Ajuntament en tenim molta, de feina, que es pot fer.

Com ho faríem? La gent que visqués en habitatges públics pagaria el seu lloguer, la llum i l’aigua via treball.

Per què ho volem fer així? Perquè és injust per a la gent que fa tots els esforços del món amb la feina i paga el lloguer i els serveis vegi que i altres ho tenen gratis sense fer res. No n’ha d’haver, de caritat. És més, saber que treballant pagaràs les factures, dignifica. Nosaltres et donem l’oportunitat de tenir habitatge digne a canvi de treball. Si vols treballar, molt bé. Si no, nosaltres no volem sangoneres.

En el cas puntual que una persona tingui alguna incapacitat física o psíquica, podrem buscar alternatives. Perquè nosaltres som solidaris.

Un altre model d’habitatge

Què vol Esquerra d’Amposta? Esquerra d’Amposta construirà, al nucli antic, concretament al carrer Sant Isidre, quatre duplex que tindran un cost de 150.000 euros per pis. És una de les barbaritats més grans que ha fet Esquerra d’Amposta, gastar aquesta fortuna per a uns pisos de luxe que després regalarà a joves. Diu que ho fa amb l’objectiu de rejovenir el casc antic de la ciutat. Nosaltres creiem que aquest no és el model.

Quin és el nostre model? Al nucli antic d’Amposta viu moltíssima gent gran. Viu en pisos i cada cop els hi és més complicat pujar les escales. Molts ni poden fer-ho pel seus greus problemes de mobilitat. Nosaltres proposem fer una permuta amb aquesta gent. Donar-los-hi un altre pis adequat a les seves necessitat si que en aquests pisos vinguin a viure famílies amb fills. No costaria ni un cèntim.

Per què famílies? Perquè això rejoveneix un barri. Que hi hagi famílies amb fills, que juguin al carrer, que consumeixin al barri. Esquerra d’Amposta es vol gastar una fortuna amb una inversió que mai recuperarem. Qui vulgui un pis de luxe que se’l pagui. Nosaltres no malbaratem recursos.

Ajuntament d´Amposta - Pl. de l´Ajuntament, 3-4 - 43870 Amposta - Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament